Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία οι 6 κόμβοι της Δυτ. ΠεριφερειακήςΔημοπρατούνται σήμερα τα έργα της δυτικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης, στους κόμβους Ευκαρπίας, Λαγκαδά και Σταυρουπόλεως και Μακρυγιάννη, δίνοντας το «εναρκτήριο λάκτισμα» για μια πολυαναμενόμενη παρέμβαση, ύψους 75 εκατ. ευρώ, με προβλεπόμενο χρόνο κατασκευής τους 28 μήνες και χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013».

'Οπως ανακοίνωσε η «Εγνατία Οδός ΑΕ», το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει α)τη βελτίωση και αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) Ευκαρπίας (Κ14), τη διασταύρωση της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής (ΔΕσΠερ) με την οδό 25ης Μαρτίου (με υπογειοποίηση της ΔΕσΠερ), β) τη βελτίωση – αναβάθμιση του Α/Κ Λαγκαδά και Σταυρουπόλεως, με τη διέλευση της ΔΕσΠερ με νέα γέφυρα δύο ανεξάρτητων κλάδων άνωθεν των οδών Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά, γ)τη βελτίωση – αναβάθμιση του Α/Κ Μακρυγιάννη, με υπογειοποίηση της ΔΕσΠερ και δ)εργασίες βελτίωσης σε όλο το μήκος του έργου (ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης ασφάλισης κλπ.).
Αναφερόμενος στο έργο, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, δήλωσε: «Η δυτική Θεσσαλονίκη δεν έτυχε έως σήμερα της δέουσας προσοχής της Πολιτείας. Το Σεπτέμβριο δεσμευτήκαμε ότι εντός ολίγων μηνών θα δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής των κόμβων της δυτικής περιφερειακής. Η δέσμευσή μας αυτή υλοποιήθηκε, με τη σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας “Εγνατία Οδός ΑΕ”»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου