Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ο Μίλτος Πασχαλίδης ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη...κάθε Πέμπτη του Δεκέμβρη σ΄ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι !!!



Πλησιάζει επικίνδυνα τα 20 χρόνια στη δισκογραφία κι έτσι ο Μίλτος Πασχαλίδης βρίσκει αφορμές για απολογισμούς και θυμάται τραγούδια «αδικημένα» από τις ζωντανές εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια. Αναμφίβολα έχει συνθέσει και ερμηνεύσει τραγούδια που σημάδεψαν ειδικά τις γενιές του 70  και του 80 . Πολιτική , ανεκπλήρωτος έρωτας, εσωτερικός μονόλογος, παράδοση και μελωδίες που μας ταξιδεύουν μελωδικά από την Κρήτη και την Καλαμάτα , μέχρι τον Έβρο και την Ήπειρο ταυτίζουν το Μίλτο Πασχαλίδη με τον αγώνα του Έλληνα να επιβιώσει και δείχνουν την ικανότητά μας ως λαός να τραγουδάμε ό,τι νιώθουμε…..

Έτσι ο δικός μας Μίλτος αποφάσισε και φέτος να δοκιμάσει κάτι πρωτότυπο και πάνω απ΄όλα λυρικό….ν΄αναζητήσει τραγούδια που ερμήνευσε στο παρελθόν με διαφορετικό τρόπο και χωρίς πληθώρα μουσικών και οργάνων….
Τραγούδια ντυμένα με τη φωνή του και με τη συνοδεία πιάνου και ακορντεόν!Μαζί του σ αυτό το παιγνίδι της μνήμης συμπράττει η Μιρέλα Πάχου, με το πιάνο, το ακορντεόν και τη φωνή της.
Η πιο ιδιαίτερη μουσική σκηνή στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, γίνεται ο τόπος συνάντησης φίλων και αναμνήσεων από όλα αυτά τα χρόνια, για τέσσερις Πέμπτες, με σκοπό να ζεστάνουμε τις κρύες νύχτες του Δεκέμβρη και να θυμηθούμε τραγούδια και ιστορίες που παραβλέψαμε.
Τυχερή η Θεσσαλονίκη που φιλοξενεί γι΄άλλη μια φορά τον μεγάλο τραγουδοποιό.
Έτσι λοιπόν όλοι οι δρόμοι κάθε Πέμπτη του Δεκέμβρη οδηγούν στη Μαύρη Τρύπα ( πρώην Αγκάθι ) στα Λαδάδικα ! Άλλες συστάσεις δε χρειάζονται!!!Μη το χάσετε!

 

Πληροφορίες εκδήλωσης

Μαύρη Τρύπα (Πρώην Αγκάθι)

Βάιου 5, Λαδάδικα - Θεσσαλονίκη, +30 2310 510081,
Πέμπτη: 21.30
Είσοδος 8 ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου