Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Γ. Μπουτάρης: «Μπαϊπάς... για τη Θεσσαλονίκη»



Συνεργασία με φορείς της πόλης, συμμάζεμα στα οικονομικά και έμφαση στην προσέλκυση τουριστών είναι το... τριπλό μπαϊπάς με το οποίο σκοπεύει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης να ανατρέψει το σκηνικό στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της ανεργίας, όπως τη χαρακτήρισε. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στους ανταποκριτές ξένου Τύπου, ο κ. Μπουτάρης ρωτήθηκε και για το πρόβλημα με τα σκουπίδια, επισημαίνοντας ότι «προσπαθούμε να κάνουμε χαρτογράφηση του προβλήματος και όχι να τρέχουμε πίσω από τα σκουπίδια.
Στόχος είναι η αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης στο 20% επί των ετήσιων απορριμμάτων». Δήλωσε και πάλι «παρών» στις επόμενες εκλογές, καθώς, όπως είπε, «στην κουτσουρεμένη θητεία των 3,5 χρόνων δεν προλαβαίνεις να κάνεις πράγματα». Σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα, επανέλαβε ότι ο δήμος δεν μπορεί να παρανομήσει σε αυτό που λέει ο νόμος, αλλά μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ανατραπεί ο νόμος.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για πρωτογενές πλεόνασμα το 2011 και 2012, παρά το έλλειμμα των 50 εκατομμυρίων, που -όπως είπε- παρέλαβε και παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε μείωση των δημοτικών τελών. Σημαντικός είναι κατά το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και ο συντονισμός με όμορους δήμους για το περιαστικό δάσος, την παράκτια συγκοινωνία και την προστασία του Θερμαϊκού, η συνεργασία με φορείς της πόλης και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με άλλους ευρωπαϊκούς δήμους.
 Πηγή δημοσίευσης : www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου