Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Αφήνουν στον δρόμο μαθητές και νήπια !!!






Αντιμέτωποι με το χάος θα βρεθούν από σήμερα χιλιάδες γονείς και μαθητές στη Θεσσαλονίκη.

 
Οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας, από σήμερα και μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας κατεβάζουν ρολά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ενώ οι οδηγοί τουριστικών πρακτορείων που εκτελούν καθημερινά τα μαθητικά δρομολόγια διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους και τραβούν χειρόφρενο, αφήνοντας στον δρόμο περισσότερα από 5.000 παιδιά.


Το μπλάκ άουτ στους δήμους φέρνει για άλλη μια φορά το επίμαχο μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ, απαντώντας στην απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αντλήσει στοιχεία από τη βάση δεδομένων της απογραφής και να θέσει πλέον σε διαθεσιμότητα όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους διοικητικού κλάδου, ΔΕ με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, μπλοκάρει όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, μεταξύ αυτών τους παιδικούς σταθμούς και όλες τις δομές πρόνοιας. Πρόκειται για τις πλέον ευαίσθητες υπηρεσίες των ΟΤΑ, οι οποίες είχαν εξαιρεθεί από τις καταλήψεις, ωστόσο από σήμερα και μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις άλλες προνοιακές δομές, όπως «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρα Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και ΚΑΠΗ συμμετέχουν στις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στην αιφνιδιαστική κίνηση του υπουργείου να προχωρήσει τη διαθεσιμότητα χωρίς εξαιρέσεις.
Ήδη στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι των περισσότερων δήμων ενημέρωσαν από χθες τους γονείς των νηπίων ότι από σήμερα οι σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν, στο πλαίσιο των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων για τη διαθεσιμότητα, ενώ αντίστοιχα ενημέρωσαν και τους ηλικιωμένους που συμμετέχουν στα προνοιακά προγράμματα των ΟΤΑ.
Η απόφαση για γενικευμένες καταλήψεις σε όλους τους χώρους εργασίας ελήφθη χθες από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία συμπεριλαμβάνει και τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και όλες οι μεγάλες πόλεις θα βρεθούν σε κλοιό σκουπιδιών μέχρι και τις παραμονές των Χριστουγέννων. Αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνει ούτε το Σαββατοκύριακο στους περισσότερους δήμους, ενώ δεν αποκλείεται σκουπίδια να μη δέχονται ούτε οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) αλλά ούτε και ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.


Aπό ρεπορτάζ της Φανής Σοβιτσλή
Πηγή δημοσίευσης : www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου