Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στο Βερολίνο ο Βαγγέλης Βενιζέλος για επαφές με τους ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών!






Σειρά επαφών με την ηγεσία του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) θα πραγματοποιήσει αύριο στο Βερολίνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

  Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον υποψήφιο του SPD για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ και με τον πρόεδρο του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του SPD, Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει σειρά επαφών με άλλα κορυφαία στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, όπως τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του SPD και γενικό γραμματέα του PES Achim Post, την Αντιπρόεδρο της Κ.Ο. και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελληνογερμανικών σχέσεων Έλκε Φέρνερ, τον Αντιπρόεδρο της Κ.Ο. και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών σχέσεων, Γιόαχιμ Πος και τον ειδικό εισηγητή του SPD για την Ελλάδα, Αχιμ Μπάρχμαν.

Κεντρικό σημείο της επίσκεψης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη γερμανική πρωτεύουσα είναι η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει το γνωστό ίδρυμα παραγωγής σκέψης του SPD, το «Friedrich Ebert Stiftung» (FES), με αντικείμενο την Ελλάδα, τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, την Ευρώπη και το ευρώ.

Στη συζήτηση στην οποία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ο κ. Βενιζέλος από το FES, συμμετέχουν επίσης ο εισηγητής ευρωπαϊκών θεμάτων του SPD Michael Roth, εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης (Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Οικονομίας & Εργασίας και γραφείο του Προέδρου της Ο.Δ. Γερμανίας), της γερμανικής Βουλής, εργατικών σωματείων, σημαντικών think tanks (Ινστιτούτο Πολιτικής για την Ασφάλεια, Γερμανικό Ινστιτούτο για την Οικονομία [DIW], Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων [ECFR], European Movement Germany), του ακαδημαϊκού κόσμου (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Βερολίνου [FU Berlin]) και του βιομηχανικού κόσμου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο κ. Βενιζέλος θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος των Πρασίνων (Bündnis 90/Die Grünen) Γιούγκεν Τρίτιν.
Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνοδεύουν στο Βερολίνο ο Εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης και η γραμματέας του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Μανωλοπούλου.
Πηγή δημοσίευσης : www.ethnos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου