Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΙΜΗ για το ελληνικό μπάσκετ: O ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Έλληνας καλαθοσφαιριστής ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ Υποψήφιος για το Hall of Fame!



Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, ο Νίκος Γκάλης,ο άνθρωπος που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια και στις καρδιές όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και εκατομμυρίων Ευρωπαίων είναι μεταξύ των 13 παικτών εκτός ΝΒΑ που είναι υποψήφιοι για να μπουν στο Hall of Fame. Τεράστια τιμή για τον Νίκο Γκάλη και το Ελληνικό μπάσκετ, αφού όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας είναι μεταξύ των 13 υποψηφίων για το Hall of Fame.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που Έλληνας μπασκετμπολίστας είναι υποψήφιος για την τεράστια αυτή τιμή. Ο πρώτος ήταν ο Συμεών Μαυροσκούφης.
Μαζί του οι Ντίβατς, Μαρτσουλιόνις και Όσκαρ Σμιντ. Ένας από τους 13 παίκτες εκτός ΝΒΑ θα μπουν στη χρυσή βίβλο του μπάσκετ και η ανακοίνωση θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου.

Οι υποψήφιοι: Mickey Berkowitz, Tal Brody, Jackie Chazalon, Vlade Divac, Lindsay Gaze, Vladimir Kondrashin, Sarunas Marciulionis, Thiago Pasos, Manuel Sainz, Oscar Schmidt, Togo Soares, Ranko Zeravica.
Ο 55χρονος παλαίμαχος μπασκετμπολίστας που μεσουράνησε στη δεκαετία του '80 με τον Αρη και την Εθνική Ελλάδος θεωρείται από πολλούς ως ο άνθρωπος που άλλαξε τη μοίρα όχι μόνο του ελληνικού μπάσκετ, αλλά στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού,και στις 15 Φεβρουαρίου, ημέρα που διεξάγεται το φετινό All Star Game του NBA θα μάθουμε εάν θα μπει σε αυτό το κλειστό κλαμπ των θρύλων.
Αλλωστε είναι ήδη μέλος του FIBA Hall of Fame από το 2007.
Ευχή όλων να τα καταφέρει και να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και ευρύτερα του ελληνικού αθλητισμού. Ο « Νικ » ξέρει από τέτοια και έχει συνηθίσει τους Έλληνες σε μεγάλες στιγμές….
Οπότε ας περιμένουμε τα καλύτερα!



ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τους υποψήφιους σε όλες τις κατηγορίες και να ψηφίσετε.

Πηγή: Υποψήφιος για το αμερικάνικο Hall of Fame του μπάσκετ ο Νίκος Γκάλης [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/84917#ixzz2HZfTrr4W






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου