Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Διάλεξη-Εισήγηση ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥΔΗ το ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2 στο Δημαρχείο Αξιούπολης στα πλαίσια του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας! ΘΕΜΑ: "Μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες στον πρώτο αιώνα ζωής του νεοελληνικού κράτους"



Φίλες και Φίλοι , 
Θα ήθελα να σας προσκαλέσω στη διάλεξη-εισήγησή μου που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Αξιούπολης Κιλκίς . Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας " Μέγας Αλέξανδρος " , ενός θεσμού που για μια ακόμη χρονιά βάζει τη δική του σφραγίδα στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας και όχι μόνο.
Η εισήγηση μου εντάσσεται στο θεματικό κύκλο της Ιστορίας που παρουσιάζεται φέτος και θα έχει ως θέμα :  «Από τον Καποδίστρια στο Βενιζέλο. Μεγάλες πολιτικές φυσιογνωμίες και ηγέτες του Ελληνισμού στον πρώτο αιώνα ζωής του ελληνικού κράτους».

Η παρουσίαση και ανάδειξη σπουδαιών και ξεχωριστών πολιτικών προσωπικοτήτων που ανέδειξε το νεοελληνικό κράτος κατά τον πρώτο αιώνα του βίου του μόνο τυχαία δεν είναι. Αποσκοπεί στο να μας προβληματίσει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έδρασαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα , να φωτίσει άγνωστες πλευρές της ζωής και της δράσης του και ασφαλώς να λειτουργήσει σε σύγκριση με τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας μας και με την ποιότητα των πολιτικών προσώπων που αναδεικνύουμε ως λαός. Τελικά οι ηγέτες δημιουργούνται από την κοινωνία του καιρού τους ή απλώς είναι άνθρωποι που βλέπουν μπροστά και διαμορφώνουν την κοινωνία και το λαό ;
OΛΑ ΑΥΤΑ και ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ το Σάββατο 16/2 στις 6 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αξιούπολης.
 Η παρουσία σας θα τιμήσει ιδιαίτερα , τόσο εμένα όσο και το θεσμό του Λαϊκού Πανεπιστημίου 
Δημήτριος Χ. Παυλακούδης ,
Φιλόλογος- Msc Μεσαιωνικής Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου