Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΝΕΟ Πρόγραμμα για νέους ανέργους 18-29 ετών από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης!



Τις δυνάμεις τους ένωσαν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ)  και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ‘Διαβαλκανικό’ στοχεύοντας στην προώθηση νεοεισερχόμενων νέων ανέργων στην αγορά εργασίας και στην τελική τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις.  Η συνεργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους από 18 έως 29 ετών» του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.


Μέσα από το πρόγραμμα, οι εν λόγω άνεργοι έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης θεωρητικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 80 ωρών (με εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ) καθώς και πεντάμηνης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις με αποζημίωση 400 ευρώ ανά μήνα για αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 460 ευρώ ανά μήνα για αποφοίτους ΤΕΙ/ΑΕΙ.
Η θεωρητική κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί από το ΚΕΚ ‘Διαβαλκανικό’ στις εγκαταστάσεις του στην οδό Γ. Τσόντου 27-29, στη δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης, ενώ η επιλογή των επιχειρήσεων και η τοποθέτηση των ανέργων σε θέσεις πρακτικής άσκησης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΒΕΘ.
Σημειώνεται ότι για την τοποθέτηση των ανέργων σε θέσεις πρακτικής άσκησης, το ΚΕΚ ‘Διαβαλκανικό’ έχει ήδη συνάψει συμφωνία συνεργασίας με περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις, σε κλάδους παροχής ιατρικών υπηρεσιών, τροφίμων, βιομηχανίας και βιοτεχνίας, παροχής υπηρεσιών καθώς και τεχνικών έργων.
Το ΒΕΘ καλεί ανέργους 18-29 ετών απόφοιτους λυκείου, τεχνικών σχολών, ΙΕΚ, ΤΕΙ και ΑΕΙ που ασχολούνται με:
- Είδη διατροφής (συσκευασίας - τυποποίησης τροφίμων, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, οινοποιίας , γαλακτοκομικών προϊόντων)
- Παραγωγή ειδών κλωστοϋφαντουργίας και ετοίμων ενδυμάτων
- Επεξεργασία δέρματος και κατασκευής δερματίνων ενδυμάτων και υποδημάτων
- Επεξεργασία ξύλου- έπιπλο  -σχεδιαστές επίπλων
- Επεξεργασία μαρμάρου
- Επεξεργασία αλουμινίου και σιδήρου
- Ειδικότητες οχημάτων (συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων-μοτοσυκλετών, ψυκτικοί, μηχανικοί οχημάτων )
- Επεξεργασία πάσης φύσεως μηχανών
- Επεξεργασία- κατασκευή τεχνητών οδόντων
- Κουρείς – Κομμωτές
- Επεξεργασία κατασκευή  ειδών  αργυροχρυσοχοϊας- κοσμηματοποιίας
- Εγκατάσταση – Συντήρηση – Επισκευή  συσκευών κλιματισμού

να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, μέχρι τις 20 Μαΐου, και να υποβάλουν αίτηση στο Τμήμα Θεμάτων Μεταποίησης και Υπηρεσιών – Στατιστικής – Ερευνών & Δημοσίων Σχέσεων του ΒΕΘ, (Αριστοτέλους 27, 3ος όροφος, τηλ: 2310-241383, fax:2310232667, κα.Α.Γούτα).
Πηγή δημοσίευσης: www.unitedreporters.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου