Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Καληνύχτα δασκάλα!!!



Μοιάζει με «κρύο» αστείο, αλλά δεν είναι. Στην εποχή που πολλά από τα σοβαρά τα παίρνουμε στα αστεία και πολλά που κάποτε τα θεωρούσαμε αστεία, έχουν γίνει επικίνδυνα σοβαρά, αυτό μπαίνει στην αλυσίδα των τελευταίων και μας υπενθυμίζει πως, αν αφήνεις το τέρας να μεγαλώσει, δύσκολα το νικάς. Έπεσε στην αντίληψή μου, από ένα tweet της Ναταλίας Ρασούλη, κόρη του Μανώλη Ρασούλη. Είναι ένα μικρό κείμενο (δια)μαρτυρία, δασκάλας σε Δημοτικό Σχολείο της χώρας. Το παραθέτω αυτούσιο.



"Γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε' δημοτικού) τον «Κεμάλ» του Χατζηδάκι, στο μάθημα της Μουσικής, κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας; Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Έπειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου, μου ανέλυσε για ποιους λόγους, στο δημοτικό, μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα. Αν σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο (απευθύνομαι στους εκπαιδευτικούς φίλους) θα ήθελα να επικοινωνήσετε μαζί μου, γιατί θεωρώ πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάπως πρέπει να αντιδράσουμε, έστω σε επίπεδο δημοσιοποίησης αυτών των φαινομένων. Δεν είναι δυνατόν, το έργο των εκπαιδευτικών, και ιδίως των καλλιτεχνικών μαθημάτων, να υφίσταται λογοκρισία, ούτε τα φαινόμενα φανατισμού, που μας έχουν παγώσει το αίμα, να τα βλέπουμε να τρυπώνουν στα σχολεία με τις ευλογίες των διευθυντών και των ανωτέρων τους».
Ένα βήμα πριν σαλτάρουμε τελείως ως κοινωνία, το τελευταίο στάδιο είναι να αναρωτηθούμε αν οι Χατζηδάκις και Γκάτσος, μέσω του «Κεμάλ», έκαναν… ισλαμική προπαγάνδα. Για το τι θα έλεγαν οι ίδιοι, τα αντιλαμβάνεται ο καθένας. Οι αφορμές δόθηκαν (η φρικτή δολοφονία του φαντάρου στο Λονδίνο, η επίθεση σε άλλο φαντάρο στο Παρίσι, τα επεισόδια στη Σουηδία) και οι λάτρεις της ισλαμοφοβίας, άνοιξαν «το τσουβάλι» του μίσους και προσπαθούν να χωρέσουν σε αυτό, όλους τους μουσουλμάνους της Γης. Κάποιοι, όπως σε αυτό το συμβάν, ευτυχώς λίγοι αλλά δυστυχώς σε σχολείο, ακόμα και όσους στο παρελθόν έχουν γράψει ή τραγουδήσει για υποτιθέμενο μουσουλμάνο. Εν ανάγκη, ακόμα και τους Μάνο Χατζηδάκι και Νίκο Γκάτσο. Το μίσος για ανθρώπους, μόνο επειδή πιστεύουν σε άλλο δόγμα, είναι η συνέχιση του ναζιστικού μίσους για τους εβραίους. Τις πληγές του οποίου, η ανθρωπότητα τις έχει ακόμα νωπές.


ΤΟΥ Νικου Ago
Πηγή δημοσίευσης: www.protagon.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου