Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο επίκεντρο των βυζαντινών σπουδών !



H τελετή έναρξης του θερινού πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών, που λειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1/7 στις 6 μ.μ. στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και της γενικής γραμματέα Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.
 

Τα μαθήματα, που αρχίζουν τη Δευτέρα 1 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013, θα παρακολουθήσουν 40 υπότροφοι επιλεγμένοι από 100 υποψήφιους από όλη την Ευρώπη, τις χώρες του Καυκάσου, τη Νότια Αμερική και την Ιαπωνία.

Το θέμα που επιλέχθηκε για τον φετινό κύκλο σπουδών, «Κοινότητες και ομάδες στο Βυζάντιο», φιλοδοξεί να μελετήσει τα ποικίλα στοιχεία που συνθέτουν τη βυζαντινή κοινωνία, τις κοινωνικές ομάδες και τις διάφορες κοινότητες που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της βυζαντινής χιλιετίας.
Το θερινό πανεπιστήμιο πραγματοποιείται σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, του δήμου Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού με τη Δημόσια Σχολή Ανώτατων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες στο Παρίσι (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales) και το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Νοτιανατολικών Ευρωπαϊκών Σπουδών της Γαλλίας.


Πηγή δημοσίευσης:  http://www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου