Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! , Του Άρη Δημοκίδη



Καταφέραμε να μαλώσουμε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA! Έκανε το σταυρό του, ξεδίπλωσε την ελληνική σημαία - κάποιοι στράβωσαν όμως που δεν είναι λευκός... H EIΔΗΣΗ: Στο Νο15 και στους Μπακς ο Αντετοκούμπο [via] Ο Γιάννης Αντετοκούμπο κατέρριψε κάθε ρεκόρ και έφτασε πιο ψηλά από κάθε άλλον Έλληνα στην ιστορία του ντραφτ, με τους Μιλγουόκι Μπακς να τον επιλέγουν στο Νο15. O 18χρονος διεθνής αναμένεται να ταξιδέψει αμέσως στο Μιλγουόκι για να γνωρίσει τους ανθρώπους που επένδυσαν στο ταλέντο του, με τον Τζον Χάμοντ να δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το buy-out που πρέπει να πληρώσουν οι Μπακς. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Αντετοκούμπο εξηγούσε ότι "από την αρχή αυτό ήταν το πλάνο μας. Να κάνει το μεγάλο βήμα από την Α2 στο ΝΒΑ". Ο Έλληνας άσος ζήτησε από την ομάδα του τη φανέλα με το νούμερο 34. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο πανηγύρισε μαζί με τους δικούς του ανθρώπους όταν ανακοινώθηκε από τους Μπακς, κρατώντας μια ελληνική σημαία, με το κοινό να τον αποθεώνει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο παίκτης του Φιλαθλητικού θα υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, με τις ετήσιες αποδοχές του να ξεπερνούν το 1 εκατ. δολλάρια και να φτάνει κλιμακωτά πάνω από 1,6 εκατ. δολλάρια




Δεν ένιωσα καμιά τρομερή υπερηφάνεια, χάρηκα για τον άνθρωπο όμως. Για τους κρυφούς (και φανερούς) χρυσαυγίτες ο Αντετοκούμπο είναι κόκκινο πανί. Απ' το πρωί σε δεκάδες mainstream σάιτ γίνονται εκρηκτικές συζητήσεις περί της μη ελληνικότητάς του...

Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή των Χρυσαυγιτών με την ελληνοπρέπεια της εμφάνισης (την οποία ούτε οι ίδιοι διαθέτουν) ή την επιμονή να ισχυρίζονται ότι ακόμα και κάποιος που γεννήθηκε εδώ πριν από 18 χρόνια, σπούδασε εδώ και παίζει στην Εθνική Ελλάδος είναι "λαθρομετανάστης" που "εισέβαλλε" στη χώρα για να μας κάνει τη ζωή δύσκολη.
Έχω να πω: Μπράβο στο παιδί που παρ' ό,τι δεν είχε καμία μα καμία υποχρέωση εκεί να βγάλει την ελληνική σημαία και να διατρανώσει τόσο πολύ την ελληνικότητά του, το έκανε με περηφάνεια.
Ούτε ήρωα τον θεωρώ ούτε συγκλονίστηκα απ' την επιτυχία του (δεν παρακολουθώ και πολύ τα αθλητικά έτσι κι αλλιώς).
 Όταν όμως ξεκινάς μια καριέρα στο εξωτερικό -μια νέα ζωή απ' την αρχή- και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να τιμήσεις τη χώρα στην οποία γεννήθηκες και μεγάλωσες είσαι πραγματικά άξιος σεβασμού. 

ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ 



Πηγή: www.lifo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου