Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κάτοικοι των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και κατέθεσαν αίτημα για την ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Πάρκου Σκύλων για Δεσποζόμενα Ζώα!





  Ομάδα συνδημοτών μας και κατοίκων της περιοχής των Αμπελοκήπων, ιδιοκτητών κατοικιδίων ζώων και πιο συγκεκριμένα σκύλων και έχοντας συγκεντρώσει περισσότερες από 100 υπογραφές,όχι μόνο ιδιοκτητών σκύλων αλλά και απλών δημοτών που επιθυμούν κάτι τέτοιο, παραβρέθηκαν χτες στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και κατέθεσαν επίσημα αίτημα στο Δήμαρχο κ.Κυρίζογλου και τη δημοτική αρχή για επαναλειτουργία του Πάρκου επί της οδού Γεννηματά ως πάρκου σκύλων, όπως χρησιμοποιούνταν και παλαιότερα.
Προσφέρθηκαν μάλιστα να μεριμνούν για τη φροντίδα, τη φύλαξη και την καθαριότητα του χώρου οι ίδιοι, λειτουργώντας όχι μόνο ως ιδιοκτήτες των ζώων που θα αθλούνται και θα εκτονώνονται εκεί αλλά και ως εθελοντές.
Τέτοιες πρωτοβουλίες που συνδυάζονται από υπευθυνότητα και διάθεση για σωστή συμπεριφορά απέναντι σε δημόσιους χώρους και μάλιστα με προσωπική ευθύνη σπανίζουν .

ΔΥΣΤΥΧΩΣ παρά το γεγονός ότι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κύριοι Κυριλλίδης Γιώργος ( ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ) και Κατσαρός Γιάννης ( ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ), στήριξαν με τη στάση τους το αίτημα και δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο κύριος Θάνος Αθανασιάδης ( ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ) αναφέρθηκαν και στην παλιότερη ομαλή λειτουργία του πάρκου στη συγκεκριμένη περιοχή λύση δε βρέθηκε. 




ΛΥΣΗ θα μπορούσε να δοθεί και χτες όμως ο αρνητισμός του δημάρχου Αμπελοκήπων κυρίου Κυρίζογλου ήταν προφανής. Ήταν από την αρχή αντίθετος με το αίτημα των συνδημοτών μας και προσπάθησε να περάσει το θέμα στο χαλαρό. Δε μοιράστηκε ούτε το κείμενο των κατοίκων στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ούτε καν αναγνώστηκε στο δημοτικό συμβούλιο από το πρόεδρο του Δ.Σ. Επίσης παρέπεμψε τους ιδιοκτήτες σκύλων στις φιλοζωικές οργανώσεις, αγνοώντας προφανώς πως είναι άλλη η νομοθεσία που ισχύει για τα αδέσποτα και άλλη για τα δεσποζόμενα ζώα.  Τέλος αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως όταν ο κύριος Θάνος Αθανασιάδης, ένας από τους πιο έμπειρους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει υπέρ του αιτήματος των συνδημοτών μας, ο κύριος δήμαρχος του είπε πως είναι λαϊκιστής και κάνει σπέκουλα υπέρ του αιτήματος που κατατέθηκε. Λογικές εντελώς λανθασμένες και υψηλοί τόνοι άνευ λόγου και αιτίας.


Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου δήλωσαν θετικοί στη λειτουργία πάρκου για τα κατοικίδια ζώα, τονίζοντας την ανάγκη πολλών ιδιοκτητών, μεταξύ των οποίων και οι ίδιοι για την ύπαρξη τέτοιου χώρου ( Καζαντζίδης Γιώργος ).
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ να ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ στο εν λόγω πρόβλημα, καθώς  ούτε κοστίζει ιδιαίτερα, ούτε είναι τρομερά δύσκολο για το Δήμο.

Δημήτρης  Παυλακούδης
 Υπεύθυνος Κοινωνικής πολιτικής Δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ,
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων - Μενεμένης ,
 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – Μ
sc Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ.



ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΑΙΤΗΜΑ που κατέθεσαν οι συνδημότες μας χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο :



ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΚΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ

Θεσσαλονίκη 24 Ιουλίου 2013
Προς:
Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θέμα: Επαναλειτουργία του σχολικού πάρκου στην οδό Γεννηματά ως πάρκου σκύλων
Κύριε Δήμαρχε,
Σε κάθε χώρα του αναπτυγμένου κόσμου οι σκύλοι αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της κοινότητας και έχουν δημιουργηθεί νόμοι και διατάξεις για την προστασία τους και την ειρηνική διαβίωσή τους με τους ανθρώπους. Καθώς ο νόμος ορίζει ότι οι ένοικοι κάθε σπιτιού δικαιούνται μέχρι και 2 κατοικίδια ζώα (νόμος 4039/2012, άρθρο 8, παράγραφος 1) θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλοι χώροι ανά περιοχή που να μπορούν να χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες σκύλων μαζί με τα κατοικίδιά τους, όπως πάρκα σκύλων, για την σωστή συμβίωση ανθρώπων και σκύλων.
Στην περιοχή των Αμπελοκήπων αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της έλλειψης πάρκων σκύλων. Οι ιδιοκτήτες σκύλων αναγκαζόμαστε να βγάλουμε βόλτα τους σκύλους μας σε μέρη που συχνάζουν ενήλικες και παιδιά, με αποτέλεσμα να γινόμαστε στόχος αρνητικών σχολίων, ακόμη και εσχατολογικού τύπου, παρόλο που δεν έχουμε κάνει κανένα παράπτωμα και που τηρούμε ως προς όλα το νόμο, τον οποίο τόσο οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για τη συμβίωση με τους σκύλους όσο και η δημοτική αστυνομία δυστυχώς αγνοούν. Επιπλέον, οι τετράποδοι φίλοι μας διατρέχουν καθημερινά τον κίνδυνο να συγκρουστούν με κάποιο αμάξι, αφού δεν υπάρχει περιφραγμένος χώρος για να τρέχουν και να παίζουν ελεύθεροι, ή να γίνουν θύματα φόλας που έχουν πολλές φορές τοποθετήσει στην περιοχή ασυνείδητοι. Και τα δύο περιστατικά έχουν συμβεί προσφάτως με θύμα ένα γαλλικό μπουλντόγκ, για το οποίο δεν αποδόθηκε καμία δικαιοσύνη. Αντίστοιχα, τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν άφοβα σε έναν χώρο με πολλά σκυλιά, ειδικά όταν δεν είναι εξοικειωμένα με αυτά και καθοδηγούνται με γνώμονα τον φόβο και όχι τη γνώση από τους γονείς.

Με στόχο να λυθούν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συνύπαρξη παιδιών και σκυλιών στον ίδιο χώρο ζητάμε να ανοιχτεί και να διατεθεί το ανεκμετάλλευτο πάρκο στην διασταύρωση των οδών Γ. Γεννηματά και Μαραθώνος, αποκλειστικά για την άθληση των δεσποζόμενων σκύλων των κατοίκων της περιοχής και προτείνουμε αρχικά την δοκιμαστική λειτουργία αυτού για συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Αναλαμβάνουμε πλήρη ευθύνη για την καθαριότητα του χώρου μετά από κάθε χρήση του και δέσμευση συνεργασίας με την δημοτική αστυνομία για αυστηρή τήρηση του νόμου και του ωραρίου λειτουργίας του πάρκου.
Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία και διευκρινήσεις.

           Ιδιοκτήτες σκύλων στην περιοχή Αμπελοκήπων Μενεμένης και κάτοικοι






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου