Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ σε ...Δράση για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές σήμερα και αύριο σε Αμπελόκηπους και Μενεμένη!







Κι όμως οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ δεν χαλαρώνουν ποτέ!!! Ακόμη και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού συνεχίζουμε στην πράξη να δίνουμε αγώνα για ένα καλύτερο αύριο!!! Σήμερα 31-7 στις 7 μ.μ. στην Πλατεία της Μενεμένης και αύριο 1-8 την ίδια ώρα στην Πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους συμμετέχουμε στην εκστρατεία διάσωσης του θαλασσίου περιβάλλοντος!!!


Συνεχίζεται και το φετινό καλοκαίρι η συνεργασία της JT International με την HELMEPA στο πλαίσιο της εκστρατείας για παραλίες καθαρές από αποτσίγαρα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η JT International - JTI, για 7η συνεχή χρονιά συνεχίζει αδιάλειπτα να παρακινεί τους ενήλικους καπνιστές που επισκέπτονται τις παραλίες και τους λουόμενους να χρησιμοποιούν ατομικό σταχτοδοχείο ώστε να μη ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον και την αμμουδιά με τα απορρίμματα των τσιγάρων τους.

Σε αυτήν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για «Καθαρές Παραλίες χωρίς αποτσίγαρα», η εταιρεία συνεργάζεται με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA, καθώς και με κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους δήμους και φορείς και προμηθεύει με πρωτότυπα και πρακτικά ατομικά σταχτοδοχεία άμμου συλλόγους, καντίνες, beach bars, ξενοδοχεία, κάμπινγκ και άλλα καταστήματα σε πολυσύχναστες παραλίες και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό της σημασίας που αποδίδει η JTI στην προσπάθεια είναι ότι για την εκστρατεία φέτος, θα διανεμηθούν σε ενήλικες καπνιστές 160.000 σταχτοδοχεία.


Το πόσο σημαντική είναι η εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού αποδεικνύεται από τα στοιχεία της HELMEPA: Περίπου 2 δις τσιγάρα σβήνονται σε υπαίθριους χώρους ή σε παραλίες της Ελλάδας. Από αυτά, άγνωστος αριθμός καταλήγουν «άδοξα» στην άμμο, ενώ 223.000 αποτσίγαρα και 4.405 συσκευασίες τσιγάρων και καπνού συνέλεξαν τα τελευταία τρία χρόνια 7.719 εθελοντές από 225 χλμ ακτογραμμής στο πλαίσιο των δράσεων της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών. Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι τα αποτσίγαρα αυτά, που με τόση υπομονή και κόπο μάζεψαν ένα-ένα από τις παραλίες οι εθελοντές, θα σχημάτιζαν στη σειρά ένα αποτσίγαρο μήκους άνω των 5 χιλιομέτρων!

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζουμε μέσω της εκστρατείας αυτής την προσπάθεια της helmepa για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση» δηλώνει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης Αμπελοκήπων Μενεμένης "Πολίτες σε Δράση" και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κυριλλίδης.

«Μετά τον Δήμο Θεσσαλονίκης είμαστε οι μόνοι σε επίπεδο αυτοδιοίκησης στο Νομό Θεσσαλονίκης που συμμετέχουμε και φέτος σ αυτήν την εκστρατεία. Θυμίζω πέρυσι είχαμε καθαρίσει το πιο μολυσμένο και βρώμικο θαλάσσιο μέτωπο του Θερμαϊκού στη Μενεμένη. Φέτος η συγκεκριμένη δράση θα γίνει την Τετάρτη 31/7/2013 ,7 μ.μ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής Μενεμένης και την Πέμπτη 1/8/2013 στην πλατεία
Επταλόφου Αμπελοκήπων. Συμμετέχουν εθελοντές μέλη της παράταξης μας και απλοί πολίτες..Θα διανεμηθούν δωρεάν 1.000 περίπου χάρτινα τασάκια παραλίας (αυτά που φαίνονται στην αφίσα) 


 Η συνέπεια και η συνέχεια είναι βασικά συστατικά μίας επιτυχημένης ενημερωτικής εκστρατείας. Η συμμετοχή όλων αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές» καταλήγει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Γιώργος Κυριλλίδης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου