Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Η συνέντευξη: Σωκράτης Μάλαμας – «Ανήκω σε άλλη τάξη. Αρχαία»



 «Δεν έχω επαφή με τα νέα μέσα. Δεν τα προλαβαίνω και δεν με προλαβαίνουν. Θα ήθελα να ήμουν φυσικός κάτοχος του αντικειμένου αλλά… ανήκω σε άλλη τάξη. Αρχαία».

Αυτά δηλώνει μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Μάλαμας σε συνέντευξή του στον Άκη Σακισλόγλου που δημοσιεύεται στο parallaximag.gr αναφορικά με τη σχέση του με το internet και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καθάριος και ξάστερος για μια ακόμη φορά ο τραγουδοποιός δε δίστασε να εκφράσει τη γνώμη του για όσους τον επικρίνουν για την πρόσφατη δισκογραφική «συνύπαρξή» του με το Βασίλη Καρρά: «Δεν περιμένω τίποτα απ' τη ζωή μου κι έτσι λέω κάθε φορά ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στα πράγματα που "παίζουν" γύρω μου. Αυτό που περιμένουν οι συν άνθρωποί μας είναι αυτό που θα τους κρατάει ακίνητους περιμένοντας.




Η συνεργασία με τον Βασίλη Καρρά ήταν εντελώς και ενστικτωδώς αυθόρμητη. Αλλά εάν πίσω απ' τα πράγματα πρέπει πάντα να κρύβεται κάτι, αυτό ας είναι μια απάντηση στους « καθαρολόγους» αποκλειστικής καλλιτεχνικής γνώμης, ότι η σπουδαιότητα των αξιών τους δεν διαφέρει σε τίποτα απ αυτό στο οποίο επιτίθενται.

Πέρασα πολλά χρόνια απ το στάδιο της κριτικής των "άλλων" και γνωρίζω το στείρο περιεχόμενο των "ειδικών πεποιθήσεων". Είμαι της θέσης "πράξε κι ας είναι λάθος" αλλά πράξε επιτέλους και πες μας τι δημιούργησες. Μην μας λες το κατηγορητήριό σου για τους άλλους αλλά δείξε μας το δικό σου έργο».

Για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Μάλαμας τόνισε: «Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την ΕΡΤ είναι ο προπομπός ενός θαυμάσιου πειράματος. Αν τα καταφέρει θα μπορέσει να μας πάρει στην συνέχεια τα πάντα. Διότι η ΕΡΤ δεν είναι κρατική-δημόσια-κυβερνητική ή κομματική. Είναι δική σου και δική μου, είναι του καθενός.

Απ' την ώρα που ανοίγεις τα μάτια σου στην Ελλάδα συντηρείς αυτό των οργανισμό οικονομικά ως ένα αντίδοτο στα απολύτως ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης και διασκέδασης. Το ότι συστηματικά οι κομματικές γραμμές και οι διορισμένοι υπάλληλοι έτρωγαν τα θεμέλια αυτής της συλλογικής δυνατότητας, δεν πάει να πει ότι την εκχωρούμε αμαχητί». Ο Μάλαμας επίσης αναφέρθηκε σ τους φίλους και συνοδοιπόρους Νίκο Παπάζογλου και Μανώλη Ρασούλη που έφυγαν νωρίς: «Θρηνούμε συχνά για αυτούς που έφυγαν και η ζωή απτόητη γεννάει τα πάντα απ την αρχή σαν να μη συνέβη ποτέ καμιά απώλεια. Οι φίλοι που προανέφερες ζουν μέσα μας μ' αυτό που είπαν, μ αυτό που ήταν κι αυτό που τραγούδησαν. Ελεύθεροι απ' την μαγγανεία της κοινής πραγματικότητας, αθώοι και άσπιλοι όπως πριν βαπτιστούν στη λήθη της καθημερινής ζωής». Για τα επόμενα δισκογραφικά του βήματα σε επίπεδο παραγωγής, όπως συνέβη, με την πρόσφατη εργασία του Νίκου Μαστοράκη «Κύρβα», ο Μάλαμας απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Όποτε καταφέρουμε να συλλέξουμε τα απαραίτητα χρηματικά ποσά που κοστίζει ένα τέτοιο εγχείρημα στις μέρες της τέλειας απαξίωσης της δισκογραφίας θα έχετε και την επόμενη πρόταση».

- See more at: http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=7181&Itemid=144#sthash.bXW6W3Iu.dpuf


Πηγή: www.ogdoo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου