Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Του Δ.Παυλακούδη: " ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Γιώργο Γεράκη! Θα σε θυμάμαι παντα..."



Ο κόσμος της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ζωής της Θεσσαλονίκης θρηνεί το χαμό του Γιώργου Γεράκη! Από τους πιο καλοπροαίρετους, συζητήσιμους, αξιοπρεπείς και ειλικρινείς ανθρώπους που γνώρισα ως τώρα στην πολιτική... Ήταν παρών και δίπλα στους νέους όποτε τον χρειαστήκαμε!
Όλοι όσοι τον ήξεραν λιγότερο ή περισσότερο είχαν να λένε για έναν άνθρωπο που ήξερε να αγωνίζεται για τις ιδέες του χωρίς φόβο και υποκρισία. Πάντοτε σεμνός, χαμογελαστός, άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων, πάλεψε μέσα από κάθε θέση που υπηρέτησε για το καλύτερο. Σαν καθηγητής και αργότερα σαν γραμματέας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης. Από τους ελάχιστους που είχε συμπάθειες σε κάθε πολιτικό χώρο.

Αργότερα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έδινε πάντα το παρόν σε κάθε εποχή . Και στα καλά και στα κακά, μαχητής και στα εύκολα και στα δύσκολα. Συνεπής πάντα σε οποιοδήποτε ρόλο ή θέση του ανατέθηκε. Ο λόγος του, οι προτάσεις του, οι ιδέες και η αντίληψή του για τα πολιτικά πράγματα τον καθιέρωσαν ως άνθρωπο ΑΞΙΑΣ!!!
Είχα την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσω ως γραμματέας νεολαίας ΠΑΣΟΚ Αμπελοκήπων.
Πάντα δίπλα στους νέους, δε μου αρνήθηκε ποτέ τη βοήθεια σε οτιδήποτε. Παρών όταν ξεκινήσαμε τη στελέχωση της νεολαίας σε Αμπελόκηπους και Μενεμένη. Δίπλα μας σε κάθε εκδήλωση της νεολαίας, ακόμη θυμάμαι το πόσο χάρηκε όταν ζήτησα την άποψη του για την Ανάδυση, το περιοδικό που εκδώσαμε μαζί με τη νεολαία ΠΑΣΟΚ Μενεμένης . Η κριτική του, οι απόψεις του και η κουβέντα μαζί του , ήταν σημαντικά όπλα για μένα και τους υπόλοιπους νέους που συνεργάστηκαν μαζί του.
Μεγάλη και η χαρά τόσο του ίδιου, όσο και όλων μας, όταν στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη.
« Άλλαξε σελίδα η πόλη », έλεγε όταν το συναντούσες στο δρόμο. Εμφανώς χαρούμενος όχι τόσο για τη δική του εκλογή, όσο για τη νίκη της παράταξης!!!

Αυτός ήταν ο Γιώργος Γεράκης! Αλτρουιστής, αγωνιστής και ονειροπόλος!
Τον τελευταίο καιρό έδινε τη δική του μάχη κόντρα στο μεγάλο εχθρό, την επάρατο νόσο!
Πάλεψε μέχρι τέλους αλλά δυστυχώς νικήθηκε.
Άφησε την πολιτική ζωή της Μακεδονίας και την αυτοδιοίκηση της Θεσσαλονίκης πιο φτωχές!
Έφυγε νεότατος!!!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει!

Όσο για μένα, ένα έχω μόνο να πω με σιγουριά:
 ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ!!!
ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ!!!  

Δημήτρης  Παυλακούδης
 Υπεύθυνος Κοινωνικής πολιτικής Δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ,
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων - Μενεμένης ,
 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – Μ
sc Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου