Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Σε ντοκιμαντέρ η κόντρα ΠΑΟΚ-Άρη!!!



Ο δημοσιογράφος του ποδοσφαιρικού περιοδικού "Howler" συνέχισε την περιοδεία του στα ελληνικά γήπεδα με το ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ και την κόντρα των ομάδων της Αθήνας με αυτές της Θεσσαλονίκης, να βρίσκεται αυτή τη φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του.
 
Ο Τζορτζ Κουράισι μετά τα δύο πρώτα μέρη του ντοκιμαντέρ στα οποία περιγράφονται τα επεισόδια του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός τον Μάρτιο του 2012 στο Ολυμπιακό Στάδιο αλλά και οι οφειλές, τα στημένα και οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους, δημοσίευσε το τρίτο μέρος , στο οποίο γίνεται αναφορά στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ αλλά και στην κόντρα των ομάδων της Αθήνας με αυτές της συμπρωτεύουσας.



Στην αρχή του τρίτου μέρους εμφανίζεται ο ελληνοαμερικανός Πίτερ Φιλιπάκος, ο οποίος αγωνίστηκε στον Άρη για μικρό χρονικό διάστημα το 2006, μετά από ένα σύντομο πέρασμά του από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ωστόσο πρόλαβε να βιώσει την κόντρα των δύο ομάδων της συμπρωτεύουσας.
Ο βετεράνος πλέον ποδοσφαιριστής, περιγράφει στο εν λόγω βίντεο τις αντιδράσεις του κόσμου του Άρη έπειτα από μια ήττα.
"Αν ο Άρης χάσει τότε οι φίλαθλοι δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να κερδίσει η ομάδα. Μας είχαν πει από το σύλλογο "να μη σας δουν έξω, μην πάτε για καφέ, μη σας δουν να γελάτε, γιατί μπορεί να σας πετάξουν τίποτα'. Το είχα κάνει μια φορά όταν είχα πρωτοέρθει. Καθόμουν σε ένα τραπέζι και ένας φίλος του Άρη με έφτυσε".
Ο Τζον Κουράισι ακολούθως αναφέρει πως στην Ελλάδα το πρωτάθλημα κυριαρχείται από της ομάδες της πρωτεύουσας. Από τα 77 πρωταθλήματα που έχουν διεκδικηθεί στην χώρα μας, τα 71 έχουν κατακτηθεί από ομάδες της Αθήνας, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ενώ από τα υπόλοιπα 6 τα 5 ανήκουν σε ομάδες της Θεσσαλονίκης.
Ο Πίτερ Φιλιπάκος στη συνέχεια δηλώνει για την κόντρα Άρης - ΠΑΟΚ: "Αυτό που παρατήρησα στη Θεσσαλονίκη είναι ότι αυτό που τους νοιάζει περισσότερο είναι ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει τίποτα άλλο".
Στη συνέχεια στο ντοκιμαντέρ κάνουν την εμφάνισή τους φίλαθλοι του ΠΑΟΚ οι οποίοι αναφέρονται στην κόντρα με τον Άρη αλλά και με τις ομάδες της Αθήνας, με βασικό αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ενώ γίνεται αναφορά και στο νέο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη στη διοίκηση.
Στην επόμενη σκηνή εμφανίζεται η γενική διευθύντρια του Άρη, Έμυ Βουτσά η οποία τονίζει την διαφορά των χρημάτων που προσφέρονται στις μέρες μας στους ποδοσφαιριστές της ομάδας σε σχέση με το παρελθόν.
"Είχαμε συμβόλαια που έφταναν τις 500.000, τις 600.000 και τις 800.000 ευρώ το χρόνο, τώρα δεν έχουμε τέτοιου είδους συμβόλαια. Έχουμε πολλούς μικρούς παίκτες που μας κοστίζουν 20.000 ευρώ το χρόνο".
Όπως αναφέρει ο Κουράισι ο Άρης ουσιαστικά διοικείται από τους οπαδούς τους οι οποίοι δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ως παράδειγμα αναφέρει την παρουσία τους στο φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορ πριν από μερικά χρόνια.
Το τρίτο μέρος του ντοκιμαντέρ ολοκληρώνεται με τον Κουράισι να κάνει έναν απολογισμό σχετικά με όσα συνειδητοποίησε κατά την ενασχόληση του με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος τονίζει: "Πέρασα την εβδομάδα μιλώντας με ανθρώπους που είχαν πολύ καλό λόγο να είναι απογοητευμένοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι εγώ έτσι αισθανόμουν, αλλά υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι όλοι μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ότι κι αν είναι αυτό που αγαπάμε για το ποδόσφαιρο, προσωπικά το βρίσκω δύσκολο να καταλάβω τι είναι, αυτό διασκεδάζει τον κόσμο γύρο μου"

Πηγή δημοσίευσης: www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου