Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΦΥΓΕ ο συναγωνιστής του Γιάννη Χαλκίδη: Ύστατο χαίρε στον Γρηγόρη Παντή!

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο αγωνιστής της αντιδικτατορικής αντίστασης Γρηγόρης Παντής. Χθες, στις 5.00 το απόγευμα, φίλοι, συγγενείς και συναγωνιστές του εκλιπόντος είπαν το τελευταίο αντίο από τον ναό της Παναγίας Φανερωμένης.
 

Γνωστός για τον αντιδικτατορικό του αγώνα, ο Γρηγόρης Παντής συνελήφθη από τη χούντα στις 2-9-1967, όταν ανατίναξε κολόνα της ΔΕΗ, μαζί με τον Γιάννη Χαλκίδη και τον Νάντη Χατζηγιάννη, βυθίζοντας στο σκοτάδι τον χώρο της Έκθεσης, την ώρα που η χουντική κυβέρνηση εγκαινίαζε τη ΔΕΘ.

Όπως αναφέρουν σε μήνυμά τους οι συναγωνιστές του εκλιπόντα, «ο Γρηγόρης Παντής από τα νεανικά του χρόνια υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση την υπόθεση της Αριστεράς: αρχικά από τις γραμμές της νεολαίας ΕΔΑ, στη συνέχεια της νεολαίας Λαμπράκη -υπήρξε γραμματέας της οργάνωσης κέντρου Θεσσαλονίκης- και του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου την περίοδο της χούντας».
Ο Γρηγόρης Παντής αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 1973 με την αμνηστία, έξι χρόνια μετά τη σύλληψή του. Στη μεταπολίτευση εργάστηκε ως υπάλληλος καθαριότητας στον δήμο Θεσσαλονίκης, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.







 

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου