Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ξέσπασμα Μίκη Θεοδωράκη κατά της Χρυσής Αυγής: Πως ανέχονταν οι βουλευτές αυτά τα καθάρματα;





Ξέσπασε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης για τη Χρυσή Αυγή. Μετά το κείμενο-καταπέλτη μέσω του οποίου είχε ζητήσει "να κοπεί το χέρι των δολοφόνων", αυτή τη φορά ο Μίκης Θεοδωράκης παρενέβη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Έλληνες του Κόσμου», μέσα στο Ηρώδειο.
"Δεν ήξεραν όλοι αυτοί εκεί και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση και οι βουλευτές ότι στενάζει η κοινωνία κάτω;
Ένας γιατρός βγήκε και είπε 'είχαμε 1.000 μαχαιρώματα'. Ένας Πακιστανός είπε στη Νίκαια 'είχαμε 800 μαχαιρώματα'.
Αυτά δεν τα ξέρανε αυτοί; Και δέχονταν να κάθονται στη Βουλή μέσα, σε αυτό τον ναό της Δημοκρατίας, μ΄αυτά τα καθάρματα;" διερωτήθηκε.

Το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός «Ελληνες του Κόσμου» που πραγματοποιείτο εδώ και 23 ολόκληρα χρόνια στο «ξωκλήσι της ξενιτιάς» (στον Αι Γιάννη των Μακρισίων Ολυμπίας) μεταφέρθηκε το Σάββατο και στο Ηρώδειο, με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων.
Στη φετινή γιορτή τιμήθηκαν οι «Ελληνες του κόσμου», σημαντικοί άνθρωποι που ταξίδεψαν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της απ' άκρη σ' άκρη της Γης.
Μεταξύ αυτών οι Θόδωρος Αγγελόπουλος, Οδυσσέας Ελύτης, Κωνσταντίνος Καβάφης, Νίκος Καζαντζάκης, Μιχάλης Κακογιάννης, Μαρία Κάλλας, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Μελίνα Μερκούρη, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σεφέρης, Διονύσιος Σολωμός, Βασίλης Βασιλικός, Κώστας Γαβράς, Μίκης Θεοδωράκης, Νανά Μούσχουρη, Βαγγέλης Παπαθανασίου κ.ά.

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου