Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στο Γιάννη Μπουτάρη και το Δήμο Θεσσαλονίκης: "Ποδήλατο μόνο στη Θεσσαλονίκη"



Πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα έδινε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να ασκηθεί με ποδήλατα, μας είχε υποσχεθεί ότι θα έθετε από τον Ιούνιο του... 2011 σε εφαρμογή το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Σαμοθράκης, καθώς και με την ορεινή κοινότητα Αρχάγγελος Πέλλας.
Σύμφωνα με εκείνο το πρόγραμμα, οι πολίτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ποδήλατα τα οποία θα εδιατίθεντο δωρεάν για να μετακινηθούν ή για να ασκηθούν ή ακόμη και για να παράγουν ενέργεια!
Το πρόγραμμα είχε παρουσιάσει, μάλιστα, τον Μάρτιο του 2011 σε συνέντευξη Τύπου ο τότε υφυπουργός Άθλησης και Διατροφής Χρ. Αηδόνης, οποίος είχε σημειώσει ότι στην Αθήνα είχε επιλεγεί το ιστορικό κέντρο, όπου σε σταθμούς σε Ακρόπολη, Θησείο και τη Μητρόπολη θα υπήρχαν 75 ποδήλατα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν δωρεάν οι πολίτες για να μετακινούνται εντός του «τριγώνου».
Στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα θα είχε σχέση με την ενεργειακή άθληση και είχε επιλεγεί η παραλιακή ζώνη και ο Λευκός Πύργος, όπου θα ετοποθετούντο στατικά ποδήλατα σε στύλους της ΔΕΗ, προκειμένου κάθε πολίτης να μπορεί να ασκηθεί και, την ίδια στιγμή, να παράγει ενέργεια.

Αντίστοιχα, στον Δήμο Αρχαγγέλου Πέλλας και στη Σαμοθράκη θα επαραχωρούντο από 100 ποδήλατα για την ψυχαγωγία και την ξενάγηση των επισκεπτών.
Το κόστος του πιλοτικού προγράμματος είχε υπολογισθεί στα 300.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Χρήστο Αηδόνη, τα οφέλη για την υγεία από την άθληση θα ήταν τεράστια, ενώ με αυτές τις ενέργειες θα επιτυγχάνοντο εξοικονόμηση πόρων. Ενδεικτικά, ο ίδιος είχε αναφέρει την περίπτωση της Αυστραλίας, η οποία, με πολύ απλές πολιτικές, εξοικονόμησε 1,5 δισ. δολάρια.
Από τότε ακολούθησαν κάποιες σχετικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και, πέραν τούτου, ουδέν, περισσότερο από δύο χρόνια μετά!
Το υπουργείο Υγείας και ο Γιώργος Καμίνης... χάθηκαν στον δρόμο και, έτσι, η αισιόδοξη και ευχάριστη είδηση ήρθε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη και τον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια του πρώτου ιδιωτικού συστήματος ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων, το οποίο φιλοξενεί ο δήμος Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο της πόλης!
Φταίω εγώ μετά που λέω διαρκώς στους φίλους μου ότι η Αθήνα δεν έχει πλέον τύχη;
 TOY ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου