Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Στη ΔΕΘ σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος!




Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη ενόψει των επαφών που πρόκειται να έχει στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.

Τις βασικές του θέσεις για το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και την προγραμματική συμφωνία της συγκυβέρνησης θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος αύριο το πρωί, σε ομιλία του κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη ΔΕΘ.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα είναι και φέτος λιτό και σφιχτό. Περιλαμβάνει μια συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ στα γραφεία του εκθεσιακού φορέα στις 10 το πρωί και μια συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, επιμελητηρίων και οργανισμών αυτοδιοίκησης, στην αίθουσα “Ολυμπιάς” του συνεδριακού κέντρου “Ι. Βελλίδης” μία ώρα αργότερα.

Ο Ευ. Βενιζέλος στη συνάντηση με τους φορείς θα ζητήσει στοιχεία, προτάσεις και θέσεις για όλα τα μείζονα ζητήματα και θα περιγράψει το στίγμα της προγραμματικής συμφωνίας που κυοφορείται μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Βασική θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η χώρα και η κοινωνία δεν αντέχει νέα οριζόντια μέτρα, ενώ θα επιμείνει σε παρεμβάσεις που θα ισχυροποιήσουν την πολιτική σταθερότητα και θα προωθήσουν την πραγματική οικονομία. Κεντρικής σημασίας για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι η ρευστότητα των επιχειρήσεων, η διαχείριση των ληξιπρόθεσμων χρεών και η προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως επίσης και το πακέτο που αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ θα επιμείνει και στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

ΚΑΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται περιέγραψε χθες ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι “οι μεταρρυθμίσεις είναι τριών ειδών: αυτές που αφορούν το κράτος και τη δημόσια διοίκηση, αυτές που αφορούν την ανταγωνιστικότητα και το κόστος των μισθών και ζωής και αυτές που αφορούν το πολιτικό σύστημα”. Όπως είπε, “εμείς θέτουμε τα θέματα, διότι υπάρχει μια κυβέρνηση δύο εταίρων και κάθε εταίρος θέτει τα θέματα και τις προτεραιότητες που θεωρεί στη δική του κοινωνική και πολιτική ανάλυση. Εμείς θεωρούμε αναγκαίο να υπάρξει ένας νέος εκλογικός νόμος και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα”. Εξήγησε δε ότι το ΠΑΣΟΚ μιλά για έναν εκλογικό νόμο πιο αναλογικό, που θα διασφαλίζει τη συμμετοχή και την έκφραση όλων των πολιτών.


ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου