Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο Γιώργος Νταλάρας φέρνει...τον Κωνσταντίνο Καβάφη στη Θεσσαλονίκη στις 6 Νοέμβρη!!!



To Noέμβρη θα ακουστεί για πρώτη φορά ζωντανά σε ελληνικό έδαφος το έργο του Αλέξανδρου Καρόζα «Καβάφης» με τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα. Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη παράσταση που παρουσιάστηκε ήδη στα θέατρα της Βιέννης και του Μονάχου και κυκλοφορεί ήδη σε cd στη Γερμανία, θα ανέβει την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης.
                 
 Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Μεγάρου Mουσικής: Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου ο λόγος του Κ. Π. Καβάφη, με τη φωνή του μεγάλου ερμηνευτή Γιώργου Νταλάρα, τη θεατρική απαγγελία του εμβληματικού Bruno Ganz και όχημα τη μουσική του Αλέξανδρου Καρόζα, θα κατακτήσει το κοινό της Θεσσαλονίκης σε μια συναυλία-αφιέρωμα στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Αλεξανδρινού ποιητή (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1). Το Γιώργο Νταλάρα θα πλαισιώσει η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, σε μουσική διδασκαλία της Μαίρης Κωνσταντινίδου. Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


 Η εκδήλωση The Kavafis Project , που εντάσσεται στον εορτασμό του έτους Καβάφη, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αντιδημαρχία Πολιτισμού) και της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, η οποία γιορτάζει φέτος τα 125 χρόνια από την ίδρυσή της.



Η συναυλία θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στο ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κ.Α.Α.Π.Α.Θ.) -πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π «Ο Άγιος Δημήτριος» το οποίο είναι Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας για παιδιά με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

 Η παραγωγή αυτή παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στη Βιέννη συνεπαίρνοντας το κοινό. «Ήταν μια μοναδική εμπειρία, να στέλνεις το μήνυμα του μεγάλου Αλεξανδρινού σε ένα κοινό όχι τόσο οικείο με το λόγο του ποιητή. Για μια ακόμη φορά οι απαρχές της νεοελληνικής λογοτεχνίας μαζί με τη δυναμική νεωτερικότητα του Καρόζα χτίζουν σε εποχές δύσκολες γέφυρες πολιτισμού» σημειώνει ο Γιώργος Νταλάρας.


 Ο Bruno Ganz, ένας από τους πιο σημαντικούς γερμανόφωνους ηθοποιούς με ξεχωριστό στίγμα μίλησε στην ψυχή του γερμανόφωνου κοινού που κατέκλυσε την ονομαστή αίθουσα συναυλιών της Βιέννης απαγγέλλοντας τα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Απόδωσε με εύγλωττο τρόπο τα νοήματα του μεγάλου μας ποιητή αποσπώντας την καθολική αποδοχή του κοινού. «Ο Καβάφης σε διαρκή αναζήτηση της ανθρώπινης υπόστασης ένοιωθε τις αντιφατικότητές της. Άφησε ανεξίτηλο στίγμα κριτικής αλλά και φως πορείας. Προσπάθησα να περικλείσω μουσικά την ποικιλόχρωμη κουλτούρα του Ελληνισμού και να βασιστώ σε αυθεντικές ρίζες κλασικής ελληνικής και ευρύτερα μεσογειακής μουσικής παράδοσης» σημειώνει σε δήλωσή του ο Αλέξανδρος Καρόζας δημιουργός και εμπνευστής του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μίκης Θεοδωράκης αναφερόμενος στο έργο αυτό, τον Απρίλιο του 2010, δήλωσε: «Η σύνθεση της ποίησης του Κωνσταντίνου Καβάφη από τον Αλέξανδρο Καρόζα είναι ένα ευφυέστατο μουσικό κατόρθωμα». 


Oι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 10 μέχρι 40 euro. Διάθεση Εισιτηρίων: Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους, Ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr

Πηγή: www.ogdoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου