Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Στη χώρα των Λωτοφάγων , Του πάντα επίκαιρου Αστέριου Αλβανού



Του Αστέριου Αλβανού

 Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονα το φαινόμενα της «Σκανδαλοθηρικής παραπλάνησης» ή αν θέλετε το φαινόμενο της «Πολιτικής της κλειδαρότρυπας». Είναι μια γνήσια πολιτική που στρέφει το ενδιαφέρον του κοινού στην προσωπική ζωή δημοσίων ή «εν δυνάμει» δημοσίων προσώπων για να αποπροσανατολιστεί το κοινό από τα σημαντικά ζητήματα. Τα παραδείγματα δεν είναι μόνο εγχώρια αλλά και διεθνή.

Το φλερτ του Αμερικανού Προέδρου επισκίασε την επιμνημόσυνη δέηση του μεγάλου ηγέτη Νέλσον Μαντέλα. Αντί ο κόσμος να ασχολείται με τη διάδοση των ιδεών και της ζωής του Μαντέλα ασχολήθηκε με ένα φλερτ… Ένα δεύτερο διεθνές παράδειγμα είναι η επισκίαση της λιτότητας των 50 δις που επέβαλλε ο Πρόεδρος της Γαλλίας από την προσωπική του ζωή. Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν μάθατε για την λιτότητα στη Γαλλία από τα ελληνικά ΜΜΕ; Όμως γνωρίζουμε κάθε λεπτομέρεια για τις ερωμένες του.


Στα εγχώρια ΜΜΕ και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δημοσιεύματα για το γιο του Κουφοντίνα, που είναι άριστος φοιτητής, και για τον αρραβώνα του γιου του Παπανδρέου. Πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή είναι παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής, σε τι εξυπηρετούν αυτά τα άρθρα; Μήπως στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης;

Θυμάται κανείς ότι αθωώθηκαν όλοι για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου; Ποιος θυμάται την έκβαση της δίκης για την υπόθεση Ζαχόπουλου; Ποιος θυμάται ότι κατασχέθηκε σπίτι άνεργου για χρέος 391 ευρώ; Ποιος θυμάται πώς τετραμελής οικογένεια  πετάχτηκε έξω από το σπίτι της επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει χρέος 2000 ευρώ σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας; Ποιος γνωρίζει ότι στην περιοχή της Επανομής εγκαταστάθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας εντός του γηπέδου όπου καθημερινά πολλά παιδιά ασχολούνται με την άθληση;

Η ιδιωτική ζωή των επωνύμων προσφέρεται από τα ΜΜΕ  ως θελκτικός καρπός στη χώρα των Λωτοφάγων.  Στο χέρι μας είναι αν θα τον φάμε ή αν θα καλλιεργήσουμε τους καρπούς της Μνήμης, της Παιδείας και της Αξιοπρέπειας.

Αλβανός Αστέριος
 ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://asteriosalvanos.blogspot.gr/2014/01/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου