Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Παύλου Μελά: Κίνημα πόλης ενάντια στην καύση απορριμμάτων από τον ΤΙΤΑΝΑ



Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, προκειμένου να ακυρωθεί η άδειας καύσης απορριμμάτων που χορηγήθηκε στο ΤΙΤΑΝΑ ,θα ζητήσει τις επόμενες μέρες η διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου Παύλου Μελά μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο δημαρχείο Παύλου Μελά.
Η διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό το δήμαρχο Παύλου Μελά Διαμαντή Παπαδόπουλο, εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή της στην χορήγηση άδειας καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝΑ και αποφάσισε:
-να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων
-να ενημερώσει όλους τους φορείς και παράγοντες της πόλης (δημοτικά συμβούλια, βουλευτές, περιφερειάρχη και υποψήφιους περιφερειάρχες) δημιουργώντας ένα κίνημα πόλης το οποίο θα συμπαρασταθεί και θα αγωνιστεί για την ανατροπή της απόφασης Μανιάτη.
-συνάντηση με όλους του δημάρχους των Δυτικών Συνοικιών προκειμένου να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων
-να ζητήσει από την ΠΕΔ και την ΚΕΔ να πάρουν ανάλογες αποφάσεις



Ήδη με πρωτοβουλία του δημάρχου Παύλου Μελά Διαμαντή Παπαδόπουλου το δημοτικό συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση ενάντια στην καύση απορριμάτων, ζητώντας την ακύρωση της άδειας που χορηγήθηκε στην τσιμεντοβιομηχανία. Ταυτόχρονα, με απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής ο δήμος όρισε δικηγόρο και προχώρησε σε αίτηση θεραπείας για να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού
«Η διαμαρτυρία μας πρέπει να γίνει κίνημα πόλης, προκειμένου όλοι να ενημερωθούν, να πάρουν θέση και να μας συμπαρασταθούν. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση ο τόπος μας, ο Δήμος μας, οι Δυτικές Συνοικίες, η Θεσσαλονίκη να γίνει τόπος καύσης σκουπιδιών είτε λέγετε Τιτάνας είτε λέγεται οτιδήποτε άλλο. Θα προστατέψουμε το περιβάλλον της περιοχής και την υγεία των δημοτών στο Δήμο Παύλου Μελά, στις Δυτικές Συνοικίες. Λέμε ΟΧΙ στις αποφάσεις που παίρνονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Δήμου Παύλου Μελά και των Δυτικών Συνοικιών. Η απόφαση αυτή είναι για μένα προσωπικά αλλά και για όλους μας Casus Belli. Ο Δήμος, θα συνεχίσει τον αγώνα αναλαμβάνοντας όλες τις πολιτικές και νομικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση του ΥΠΕΚΑ.» δήλωσε μετά το τέλος της διαπαραταξιακής συνεδρίασης ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος .
ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=200643

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου