Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Αστυνομικοί στην αγορά χωρίς μεσάζοντες στους Αμπελόκηπους - Αντιδράσεις από κατοίκους και οργανώσεις



Πληθαίνουν τα περιστατικά αστυνομικής παρέμβασης σε αγορές χωρίς μεσάζοντες στη Θεσσαλονίκη.

Χτες  το πρωί αστυνομικοί έκαναν την εμφανισή τους στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου ήταν προγραμματισμένη αγορά χωρίς μεσάζοντες από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Αμπελοκήπων.

Η αστυνομία εμπόδιζε να στηθεί η αγορά με την αιτιολογία πως οι παραγωγοί δεν έχουν σχετική άδεια από τη δημοτική αρχή.

Σε επικοινωνία που είχαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αμπελοκήπων με τον δήμαρχο της περιοχής Λάζαρο Κυρίζογλου, ο ίδιος έδειξε παντελή αδιαφορία για την κατάσταση και απαξίωσε επιδεικτικά το εγχείρημα.


Παράλληλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου με τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, ο τελευταίος της ξεκαθάρισε πως είναι καθαρά θέμα δημάρχου, η απομάκρυνση ή μη των αστυνομικών δυνάμεων από τον χώρο. Δηλαδή μόνο με εντολή του δημάρχου, θα αποσύρει τους αστυνομικούς από το σημείο προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά η αγορά.

Κόσμος που ήρθε να αγοράσει προϊόντα από την αγορά χωρίς μεσάζοντες μαζί με τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αμπελοκήπων βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το στρατόπεδο και διαμαρτύρονται έντονα για τη μη πραγματοποίηση της αγοράς.

Οι παραγωγοί, οι οποίοι να τονιστεί πως διαθέτουν άδεια πώλησης, αποφάσισαν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στον δρόμο μπροστά από το στρατόπεδο.

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://www.alterthess.gr/content/astynomikoi-stin-agora-horis-mesazontes-stoys-ampelokipoys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου