Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Νέος συναγερμός για πωλήσεις βρεφών

Έρευνα - σκούπα σε οικογενειακές μερίδες και καταχωρήσεις παιδιών τα τελευταία χρόνια στο όνομα της 41χρονης, η οποία έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση της μικρής Μαρίας, ξεκινούν οι ανακριτικές αρχές της Κατερίνης μετά τη σύλληψη ζευγαριού Ρομά, που κατονομάζουν τη γυναίκα ότι τους έδωσε βρέφος που δεν είναι δικό τους.



Χθες οι δύο συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου και οδηγήθηκαν στις φυλακές.
Η αστυνομία πιστεύει πως έχει ν’ αντιμετωπίσει μία “βιομηχανία” προώθησης παιδιών για παράνομες υιοθεσίες που είχε επίκεντρο τα Φάρσαλα, θεωρώντας πως οι επισταμένες έρευνες υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης οδηγούν διαρκώς σε νέες αποκαλύψεις. Η τελευταία υπόθεση που συνδέεται με αυτήν της μικρής Μαρίας, η οποία αποδείχτηκε ότι είναι παιδί οικογένειας Βουλγάρων αλλά παραμένει ακόμη στην Ελλάδα, εξιχνιάστηκε χάρη στην υποψία μίας υπαλλήλου του δήμου Κατερίνης. Ζήτησε να ενημερωθεί από συναδέλφους της στον δήμο Αθήνας όταν είδε μία 58χρονη Ρομά να επιχειρεί να δηλώσει σαν δικό της παιδί ένα βρέφος, η ηλικία του οποίου είναι μεταξύ 7 και 10 μηνών και η γέννηση του οποίου δηλώθηκε στο ληξιαρχείο της πρωτεύουσας.
Η έρευνα των αστυνομικών της ασφάλειας Κατερίνης, μετά τη σχετική παραγγελία του εισαγγελέα Αθήνας, οδήγησε στον εντοπισμό της 58χρονης και του 59χρονου συντρόφου της, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή επιβεβαίωσαν ότι το κοριτσάκι που είχαν στο σπίτι τους δεν ήταν δικό τους. Υπέδειξαν όμως την 41χρονη Ρομά από τα Φάρσαλα, που είναι προφυλακισμένη, ως τη γυναίκα που τους το παρέδωσε τον περασμένο Αύγουστο.
Αυτό ισχυρίστηκαν χθες στην απολογία τους στις ανακριτικές αρχές Κατερίνης, μετά την οποία με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ειδικότερα, είπαν πως ο καθένας τους έχει από έξι παιδιά με διαφορετικούς συζύγους και επειδή ήθελαν να έχουν ένα μαζί, γι’ αυτό υιοθέτησαν το βρέφος. Για να επιβεβαιώσουν όσα υποστήριξαν για τη 41χρονη, προσκόμισαν υπεύθυνη δήλωση που υπέγραψαν για την αναγνώριση του παιδιού από τον 59χρονο, το γνήσιο της υπογραφής της οποίας βεβαιώθηκε στα Φάρσαλα, ενώ το ζευγάρι ζει στην Καλλιθέα Κατερίνης.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ο εντοπισμός ακόμη ενός βρέφους στα χέρια ενός ζευγαριού χωρίς να είναι δικό τους έθεσε πάλι σε συναγερμό τις διωκτικές αρχές, που πιστεύουν ότι γίνεται εμπορία βρεφών με σκοπό την υιοθεσία, με πρόσωπα που κινούνται μεταξύ Βουλγαρίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησαν στη “Μ” εκτίμησαν πως από την πορεία της ανάκρισης με τη δυνατότητα περαιτέρω ερευνών μπορεί να αποκαλυφτούν και άλλες πτυχές τέτοιων υποθέσεων. Αυτός είναι ο λόγος που η έρευνα αναμένεται να στραφεί, σε συνεργασία των δικαστικών αρχών Λάρισας και Κατερίνης, σε όλα τα στοιχεία των παιδιών που έχει δηλώσει η 41χρονη. Άλλωστε, όπως παρατηρούσαν αστυνομικοί από τη Λάρισα, όταν είχε αποκαλυφτεί η υπόθεση της Μαρίας, οι δύο συλληφθέντες είχαν δηλώσει ότι έχουν πολλά παιδιά, απ’ αυτά όμως εμφανίστηκαν στις αρχές τα… μισά.
Την ίδια ώρα, τα γενετικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του βρέφους, που νοσηλεύεται στην Κατερίνη χωρίς να έχει πρόβλημα η υγεία του, έχουν διοχετευτεί στις βάσεις δεδομένων όλου του κόσμου, προκειμένου να εντοπιστούν οι φυσικοί του γονείς. Αστυνομικοί πιστεύουν πως το κοριτσάκι είναι βουλγαρικής καταγωγής, χωρίς όμως να προκύπτει με βεβαιότητα από κανένα στοιχείο.
Του Κώστα Καντούρη
Πηγή δημοσίευσης: www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου