Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη : Όλοι εναντίον όλων για το Μετρό

 
Τη στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα επικρίνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης, σχετικά με την εμπλοκή στις εργασίες κατασκευής του Μετρό.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ιωαννίδης υπογραμμίζει: «O εργολάβος στην αίτηση του επικαλείται τις προσφυγές του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχουμε δηλαδή τον κ. Μπουτάρη να δίνει με την στάση του αφορμές όχι μόνο για να προκαλούνται καθυστερήσεις στο έργο αλλά και για να στοιχειοθετούνται προσφυγές ιδιοτέλειας. Και ενώ έχουμε αυτά τα στοιχεία, ο Απόστολος κάνει μία δήλωση που τα αγνοεί για να επιτεθεί μόνο στους κυβερνητικούς. Αντί να πει τα πράγματα με το όνομά τους, κλείνει το μάτι στον Μπουτάρη προσδοκώντας ψήφους από αυτόν. Αυτό για μένα είναι παλαιοκομματικό και απαράδεκτο».

Επίθεση της «Ανοιχτής Πόλης» σε Μπουτάρη-Καλαφάτη
Εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του υποψηφίου δημάρχου Σταύρου Καλαφάτη στρέφει τα βέλη της, για τα προβλήματα στο έργο του Μετρό, η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Μπουτάρης και Καλαφάτης μετρούν ψήφους με… το Μετρό, που μετρά χρόνια, χρήμα και πληγές στην πόλη», τονίζει σε ανακοίνωση της η παράταξη και προσθέτει: «Το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι εδώ και δεκαετίες το μεγαλύτερο ανέκδοτο στην ευρύτερη περιοχή: με «ζωή» τουλάχιστον 25ετή, με συνεχείς διακοπές από την ανάδοχη κοινοπραξία που οδηγούν σε νέα χατίρια οικονομικής φύσης, με την καταστροφή εν κρυπτώ της ιστορικής μνήμης και την εξόντωση των επιχειρηματιών που είχαν την ατυχία να γειτνιάζουν με τα εργοτάξια, το έργο αντί για ευλογία κατάντησε κατάρα.
Στο ίδιο πλαίσιο ανακολουθίας με την κυβέρνηση και την ανάδοχη εταιρεία αυτοτοποθετείται κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, που ανακάλυψε αίφνης, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, τις καθυστερήσεις και λοιπές αμαρτίες του έργου κατασκευής μετρό».
Επισημαίνει ακόμα πως « η τελευταία προθεσμία για τη λειτουργία του μετρό που είχε δώσει το κόμμα του κ. Μπουτάρη, το ΠαΣοΚ, ήταν το 2008! Τώρα μιλούν για το 2020 και αν… Η «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» απαιτεί από την κυβέρνηση και τα παρακολουθήματά της, τις ηγεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, να δημοσιοποιήσουν τις επαφές τους με την κατασκευάστρια κοινοπραξία και τις συμφωνίες μαζί της και να δηλώσουν στον λαό της Θεσσαλονίκης για πότε τοποθετούν την παράδοση του έργου και με ποιο τελικό κόστος. Έστω και λίγο καιρό πριν από την αποκαθήλωσή τους, ας δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους».

Γ. Μπουτάρης : Ψέμα ότι για τις καθυστερήσεις φταίει ο δήμος
Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρη δήλωσε ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες από τη Δευτέρα κιόλας για το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης ς, τονίζοντας μετά τις σοβαρές εξελίξεις, ότι «το έργο πρέπει να τελειώσει».
Όπως είπε θα ζητήσουν από τα υπουργεία υποδομών και πολιτισμού, αλλά και από την Αττικό Μετρό, εξηγήσεις τόσο για την επιστολή της αναδόχου κοινοπραξίας, με την οποία γίνεται δήλωση διακοπής έργων, όσο και για τη πορεία και το μέλλον του έργου.
"Υπάρχει μία ομίχλη πληροφοριών που μας έρχονται σε ότι αφορά την πορεία του έργου" ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, αποκρούοντας μεταξύ άλλων τις κατηγορίες ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης καθυστερεί την πορεία του έργου με την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τα αρχαιολογικά ευρήματα στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου."Αυτά είναι ένα τεράστιο ψέμα και λάσπη. Δεν είναι η προσφυγή που εμποδίζει οτιδήποτε. Αυτό είναι ξεκάθαρο" υπογράμμισε.

Καλαφάτης : Πρωταγωνιστής καθυστερήσεων ο Μπουτάρης
Είχε προηγηθεί επίθεση του Σταύρου Καλαφάτη στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τις καθυστερήσεις στο Μετρό. Ο υποψήφιος δήμαρχος, που στηρίζεται από τη ΝΔ, σε γραπτή του δήλωση είχε χαρακτηρίσει τον Γιάννη Μπουτάρη «πρωταγωνιστή των καθυστερήσεων στο έργο του Μετρό και της ταλαιπωρίας των πολιτών».
«Εδώ και μήνες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αντί να συμβάλλει στην επιτάχυνση του ήδη επιβαρυμένου έργου του Μετρό, με τη στάση και τη συμπεριφορά του, έχει καταστεί πρωταγωνιστής των καθυστερήσεων και της ταλαιπωρίας των πολιτών. Η Θεσσαλονίκη βιώνει τις επιπτώσεις μιας δημοτικής διοίκησης που θεωρεί σχέδιο δράσης, την αδράνεια. Ελπίζουμε, όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν τα παιχνίδια στις πλάτες της πόλης και των πολιτών. Το έργο του μετρό, πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί», επισημαίνει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Καλαφάτης.

Πηγή δημοσίευσης: www.agelioforos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου