Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: " Δήμαρχο έβγαλε η Θεσσαλονίκη, όχι τα κόμματα "



Ηχηρό μήνυμα ενότητας έστειλε χθες ο Γιάννης Μπουτάρης μετά τη συντριπτική νίκη του στο δήμο Θεσσαλονίκης, δίδοντας παράλληλα ένα πρώτο στίγμα των προτεραιοτήτων της «Πρωτοβουλίας» για τη νέα δημαρχιακή θητεία, η οποία θα είναι πενταετής.


«Η νίκη είναι της πόλης. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Η Θεσσαλονίκη έβγαλε δήμαρχο. Δεν τον έβγαλαν ούτε τα κόμματα ούτε οι ομάδες», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης από το εκλογικό κέντρο της «Πρωτοβουλίας» στην οδό Τσιμισκή, όπου έγινε δεκτός μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ.
Ο δήμαρχος σημείωσε ότι με το εκλογικό αποτέλεσμα η πόλη έδειξε ότι επιμένει συνειδητά στην επιλογή του 2010. «Η πόλη έδειξε ότι δεν θέλει να πάνε χαμένες οι προσπάθειες που έγιναν από όλους μας τα τελευταία τριάμισι χρόνια, που ήταν δύσκολα. Μας έδωσε τη δυνατότητα αλλά και την εντολή για τα επόμενα πέντε χρόνια να κάνουμε πράξη όλα όσα πρέπει, για να είναι η Θεσσαλονίκη η πόλη των ονείρων μας, και των δικών μας και των παιδιών μας. Μία πόλη ανοικτή, μία πόλη ανεκτική, που τους αγκαλιάζει όλους», τόνισε.


Ο Γιάννης Μπουτάρης για ακόμη μία φορά απηύθυνε κάλεσμα συνεννόησης στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αντίπαλό του Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος λίγο πριν από τις 10 χθες το βράδυ τού τηλεφώνησε, για να τον συγχαρεί για τη νίκη που πέτυχε.
Εμφανώς συγκινημένος ο Γιάννης Μπουτάρης ευχαρίστησε για αυτή τη νίκη τους Θεσσαλονικείς αλλά και τα παιδιά, τα εγγόνια και τη σύντροφό του, όπως και όλους τους υποψηφίους που πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας». Δεν παρέλειψε εξάλλου να ευχαριστήσει ονομαστικά έναν προς έναν τους συνεργάτες του που βρέθηκαν στο πλευρό του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και όσους δουλεύουν πλάι του στο δημαρχείο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νομικό σύμβουλό του Απόστολο Σοφιαλίδη, περιγράφοντάς τον ως έναν ονειροπόλο πανεπιστημιακό, που εισήγαγε στο δήμο την έννοια της χρηστής διοίκησης.
Περιγράφοντας τους στόχους της επόμενης πενταετίας, ο Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε ότι πρώτο μέλημα είναι «να πάψει η Θεσσαλονίκη να είναι η πρωτεύουσα της ανεργίας».

Πανηγυρικό κλίμα
Οι υποψήφιοι και οι φίλοι της «Πρωτοβουλίας», που άρχισαν να συγκεντρώνονται στο εκλογικό κέντρο της παράταξης, λίγο αφότου έκλεισαν οι κάλπες, υποδέχθηκαν τον Γιάννη Μπουτάρη μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα, ανάβοντας πυρσούς και φωνάζοντας το σύνθημα «Η πόλη γουστάρει δήμαρχο Μπουτάρη».
Φίλοι και συνεργάτες του σήκωσαν τον Γιάννη Μπουτάρη στα χέρια, ενώ δεν έλειψε και η σαμπάνια για τα επινίκια. Ο κ. Μπουτάρης έφτασε στο εκλογικό κέντρο πεζός, όπως άλλωστε το συνηθίζει. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε σχετικά, αστειεύτηκε διερωτώμενος: «Με τι έπρεπε να έλθω δηλαδή, με το αεροπλάνο;».
Νωρίτερα χθες το απόγευμα ο Γιάννης Μπουτάρης βρέθηκε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, για να ευχαριστήσει τους δημοτικούς υπαλλήλους που εργάζονταν για την ομαλή διενέργεια των τριπλών εκλογών.

Της Βαρβάρας Ζούκα
ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://www.makthes.gr/news/politics/122018/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου