Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Η ζωή μετά το Μουντιάλ...



ΤΟΥ  Σπύρου  Σεραφείμ

Η περιπέτεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου τελείωσε, ζήτω του και μπράβο του. Τώρα, επιστροφή στην πραγματικότητα – και στις σταθερές της...
Στην περίπτωση που έχεις δουλειά και δεν έχεις πάρει άδεια, αρχίζεις να σκέφτεσαι πιο έντονα τις διακοπές σου.
Αν είσαι στην ανεργία σκέφτεσαι ότι όλα θα πάνε καλά και μπορεί το ερχόμενο φθινόπωρο να δουλεύεις ξανά. Τι στο καλό, η ανάπτυξη δεν θα έχει έρθει μέχρι τον Σεπτέμβριο;
(Ναι, η ζωή σου σε παράταση – δίχως πέναλτι...)
Πάντα στην περίπτωση που έχεις δουλειά, την επόμενη ημέρα στο γραφείο οι συζητήσεις δεν θα έχουν ποδοσφαιρικές αναλύσεις και τακτικές.
Από δικαιολογίες δεν υπάρχει, πλέον, το «θα δω με τα παιδιά μπάλα», ίσως θα πρέπει να αρχίσεις ξανά τα περί κούρασης. Οι κυρίες, αντίστοιχα, τα περί πονοκεφάλου – ενώ θα συνεχίσετε να έχετε τη μόνιμη απορία: «Αντίστοιχα, οι μπασκετμπολίστες, πού φτύνουν;».

Θα ξεκινήσεις, επιτέλους, δίαιτα – την ίδια στιγμή που τα τριγλυκερίδια και η χοληστερίνη θα σταματήσουν τα πάρτι εντός σου.
Θα θυμηθείς ότι υπάρχουν κι άλλα φαγητά πέραν από τις πίτσες και τα πιτόγυρα. Ίσως αρχίσεις να πίνεις και νερό - αυτές οι παλιομπύρες σε «φούσκωσαν», να τα λέμε αυτά.
Δεν θα ακούς τόσο συχνά να κυκλοφορούν στους δρόμους μηχανάκια delivery. Στην περίπτωση που παραγγείλεις, τα φαγητά θα έρθουν στην ώρα τους και όχι στη διαδικασία των πέναλτι. Θα σταματήσεις να κοντράρεσαι με φίλους και γνωστούς για το αν το Μουντιάλ έχει καλοστημένη παράγκα – και δεν θα αναφέρεσαι στις φαβέλες.
Δεν θα δεις ξανά στα trends του twitter τα hashtags  #wc14gr και #WorldCup2014. Γενικότερα στο timeline σου δεν θα εμφανίζονται posts με φόντο χλοοτάπητα και δίχτυα. Βασικά, θα αρχίσεις να γράφεις πάλι αμένσιοτα, χωρίς να φοβάσαι ότι θα τα πιάσει όλα ο Νάβας.
Η γειτονιά θα είναι πιο ήσυχη τα βράδια, αλλά θα επιθυμήσεις τα πάνδημα «Γκολλλλ», αλλά και τα «Γκοοόχιιιρεγαμωτ».
Θα σταματήσεις να βάζεις τη μάνα σου να ξεματιάζει την αγαπημένη σου ομάδα.
Πλέον, δεν θα τρέχεις να τα προλάβεις όλα στην ανάπαυλα κάθε ημιχρόνου.
Θα πάρεις την τηλεόραση από το μπαλκόνι και θα τη βάλεις ξανά στο σαλόνι.
Στον λόφο Κορκοβάντο θα επιστρέψει το άγαλμα του Ιησού, με ανοιχτά τα χέρια και όχι στα μάτια Του.
Περιμένεις το Μουντομπάσκετ, σε μια επανάληψη των όσων πέρασες. Το Μουντιάλ, βέβαια, ήδη σου λείπει...
...και θα πρέπει να θυμηθείς πώς περνούσες τα βράδια προτού ξεκινήσει...

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.athlitismos&id=35328

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου