Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

126 χρόνια μετά το ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΛΥΘΗΚΕ: ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης!



Τι ισχυρίζεται διάσημος γενετιστής-βιολόγος ο οποίος έκανε ανάλυση DNA που βρέθηκε πάνω στην εσάρπα από το αίμα του ενός από τα 5 θύματα και του ιδίου του δράστη
Ο Πολωνός με εβραϊκές ρίζες, κομμωτής στο επάγγελμα Aaron Kosminski και μετανάστης στην Αγγλία του περασμένου αιώνα, είναι ο περιβόητος serial  killer, γνωστός ως Τζακ ο Αντεροβγάλτης.
Μέχρι σήμερα οι βασικοί ύποπτοι ήταν έξι.
Ο 48χρονος επιχειρηματίας Russel Edwards ζήτησε την επιστημονική συνδρομή του διάσημου γενετιστή βιολόγου,  Dr Jari Louhelaine οποίος μετά από αναλύσεις κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός ένοχος ήταν ο κομμωτής Aaron Kosminski. Και τώρα οι δυο τους ισχυρίζονται ότι βρήκαν την άκρη στο νήμα και έφτασαν στην ιστορική αλήθεια για μια υπόθεση που δεν κατάφερε να λύσει κανείς ειδικός της αστυνομίας μέχρι σήμερα.

Ο Louhelaine ανέλυσε το DNA που βρέθηκε πάνω στην εσάρπα από το αίμα του ενός από τα 5 θύματα και του ιδίου του δράστη και ισχυρίζεται ότι έχει κάνει μια τεράστια ανακάλυψη που οδηγεί στο τέλος ενός θρίλερ που έχει κρατήσει 126 χρόνια.
Το DNA του Kosminsk ταυτοποιήθηκε μαζί με αυτό της Catherine Eddowes την οποία είχε δολοφονήσει το φθινόπωρο του 1888 στο White Chapel.
Η εσάρπα ήταν στην κατοχή του David Melville-Hayes, από την οικογένεια της Eddowes. Μέχρι σήμερα φυλασσόταν στο Scotland Yard’s Crime Museum, σαν έκθεμα σχετικό με τις δολοφονίες του Τζακ. Ο επιχειρηματίας Russel Edwards αγόρασε την εσάρπα και ξεκίνησε τις δικές του έρευνες με τη βοήθεια του Louhelaine ο οποίος στο παρελθόν δούλευε για λογαριασμό της Interpol και πλέον είναι καθηγητής στο Liverpool John Moores University.
Τα τεστ DNA ξεκίνησαν το 2011. Οι πρώτες δοκιμές ήταν άκαρπες, ωστόσο πρόσφατα ο Louhelaine εντόπισε πολύ μικρά ίχνη σπέρματος στην εσάρπα, χρησιμοποιώντας την τεχνική των UV φωτογραφικών απεικονίσεων. Στην εσάρπα βρίσκονταν βέβαια και κηλίδες αίματος που διαπιστώθηκε ότι όντως ήταν αίμα του θύματος.
Για την ταυτοποίηση του αίματος της Eddowes συνεργάστηκε μια μακρινή απόγονος της, η Karen Miller, που έδωσε δείγμα δικού της γενετικού υλικού.
Για την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του δολοφόνου, συνεργάστηκε μια μακρινή απόγονος της κόρης του Kosminski που ωστόσο δεν έδωσε σχετική άδεια για δημοσιοποίηση των προσωπικών της στοιχείων.


Ο Kosminski ήταν 23 ετών όταν έλαβαν χώρα οι δολοφονίες, και ζούσε με τους δύο αδελφούς του και τη μια αδερφή του στην Greenfield Street, μόλις 200 μέτρα από όπου δολοφονήθηκε το τρίτο θύμα του, η Elizabeth Stride.
Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη τη χρονιά, ήταν ένας εκ των βασικών υπόπτων, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί στοιχεία εναντίον του. Οι Αρχές άλλωστε της εποχής δεν διέθεταν τα σημερινά μέσα για να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους. Και έτσι, ο μύθος που έγινε και κινηματογραφικό θέμα, συνεχίστηκε στα βάθη του χρόνου.
O Πολωνός κομμωτής πέθανε στο Leavesden Asylum από γάγγραινα, σε ηλικία 53 ετών, το 1919.
Είχε γεννηθεί στην Kłodawa της Πολωνίας το 1865 και το 1881 μετακόμισε με την οικογένεια του στην Αγγλία όπου και εργάστηκε ως κομμωτής. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές έπασχε από ψυχολογικές διαταραχές από το 1885.
Η εσάρπα που οδήγησε στην ταυτοποίηση:


Η είδηση δημοσιεύεται από την Dailymail που προχώρησε σε εκτενές ρεπορτάζ για την ταυτότητα του θρυλικού δολοφόνου που σκότωσε πέντε συνολικά γυναίκες το μακρινό 1888 στην Αγγλία.
Παράλληλα, κυκλοφορεί και σε βιβλίο από τον ίδιο τον επιχειρηματία, Russell Edwards ο οποίος αναμένεται να θησαυρίσει μέσα από την κυκλοφορία αυτή.


Από τότε τουλάχιστον 100 άτομα είχαν αναφερθεί ως ύποπτοι. Μεταξύ αυτών το μέλος της βασιλικής οικογένειας, ο εγγονός της Βασίλισσας Βικτώριας,  Prince Albert Victor, the Duke of Clarence , ο ζωγράφος  Walter Sickert, αλλά και ο τέως Πρωθυπουργός,  William Gladstone.
Οι κυριότεροι ύποπτοι:
Δεν είναι ξεκάθαρο πόσες ακριβώς γυναίκες σκότωσε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Είναι γενικά αποδεκτό ότι δολοφόνησε πέντε, αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν τέσσερις και κάποιοι άλλοι επτά ή περισσότερες. Οι πέντε γυναίκες που επίσημα θεωρούνται θύματα του Αντεροβγάλτη είναι:
-Mary Ann (Polly) Nichols, 42 ετών δολοφονήθηκε Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 1888,στο Μπακς Ρόου,στο Χούάιτ Τσ΄΄απελ.
-Annie Chapman, χήρα 47ετών δολοφονήθηκε Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, 1888,στην πίσω αυλή ενός σπιτιού της Χάντμπερυ Στρητ αριθμός 29.
-Elizabeth Stride, 45 ετών δολοφονήθηκε Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, 1888 στην αυλή ενός σπιτιού της Βέρνερ Στρητ.
-Catharine Eddowes, 43 ετών, δολοφονήθηκε Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, 1888,στην Μιτρ Σκουέαρ, με χρονική διαφορά εύρεσης από το προηγούμενο μιας ώρας.
-Mary Jane (Marie Jeanette) Kelly, δολοφονήθηκε Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, 1888.
Οι φόνοι των γυναικών που ήταν εκδιδόμενες, συνέβαιναν σε δημόσιους χώρους (εκτός από τον φόνο της Mary Jane Kelly), την νύχτα ή τα ξημερώματα. Ο λαιμός των θυμάτων ήταν κομμένος και το σώμα ήταν ακρωτηριασμένο. Διάφορες θεωρίες υποστηρίζουν πως τα θύματα στραγγαλίζονταν πρώτα έτσι ώστε να μην φωνάζουν, κάτι το οποίο εξηγεί και την έλλειψη αίματος στις σκηνές των εγκλημάτων.
Η αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων από τρία θύματα έκανε μερικούς αστυνομικούς της εποχής να πιστεύουν πως ο δολοφόνος κατείχε ανατομική ή χειρουργική γνώση.
Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις προκύπτει τελικά ότι ο Kosminski είναι ο άνθρωπος εκείνος το προφίλ του οποίου ταιριάζει περισσότερο στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη.
Ο χάρτης με τις δολοφονίες. Πιθανόν ο Kosminski να ήθελε να αφήσει το "αποτύπωμα" του σχηματίζοντας ένα "K":


(Πηγή: Dailymail)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου