Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Σαμαράς! Κρίση στο Μαξίμου!



Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση από τη Βουλή την επόμενη Δευτέρα, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

 Η συνάντηση έγινε σύμφωνα με πληροφορίες σε βαρύ κλίμα, λόγω και του επεισοδίου Χαρδούβελη-Λαζαρίδη. Το κλίμα δε είναι πολύ βαρύ και στα δύο κόμματα με διάφορες φωνές από τη Ν.Δ. να κάνουν λόγο για την ανάγκη οικουμενικής ενώ και στο ΠΑΣΟΚ να υπάρχει έντονη αμφισβήτηση του Ε. Βενιζέλου. Μάλιστα ο Προεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί εκτάκτως την Κοινοβουλευτική του ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το θέμα της Σοφίας Βούλτεψη: «1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 και 2. Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου