Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Guardian: Φάρος ελπίδας για την Ελλάδα ο Γ. Μπουτάρης!



Ύμνοι για τον «δήμαρχο με τα τατουάζ»




«Φάρος ελπίδας» χαρακτηρίστηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για την ελληνική πολιτική, σύμφωνα με άρθρο-αφιέρωμα του Guardian. Όπως σημειώνεται στη βρετανική εφημερίδα: «Οι ευρωκράτες δεν έχουν πολλά καλά να πουν για τους Έλληνες πολιτικούς, από τότε που η χώρα γονάτισε από την οικονομική κρίση. Όμως αξιωματούχος της Κομισιόν περιέγραψε τον Γιάννη Μπουτάρη ως “φάρo” ελπίδας. Και άλλοι αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ έχουν αναφέρει πως χάρη στον Γιάννη Μπουτάρη η Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε νησί ελπίδας και πόλη-μοντέλο για όλη την Ελλάδα».

Το City Mayor Foundation, που απονέμει το σχετικό βραβείο κάθε χρονιά από το 2004, ανακοίνωσε την τελική λίστα των υποψηφίων και μέσα σε αυτή βρίσκεται και το όνομα του Γιάννη Μπουτάρη, ως μοντέρνου και προοδευτικού πολιτικού «απέναντι στις παλιές μνησικακίες που κρατούν την πόλη πίσω». Επιπλέον, σύμφωνα με τον Guardian, ο ίδιος επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη για να ενθαρρύνει τις Τουρκικές Αερογραμμές να ξεκινήσουν δρομολόγια πτήσεων μεταξύ των δύο πόλεων, ενισχύοντας την προσέλευση των Τούρκων τουριστών, μιας και τώρα 100.00 Τούρκοι επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη ετησίως.
Όπως σημειώνεται παρακάτω, ο κ. Μπουτάρης «έχει δηλώσει ανοικτά ότι είναι απεξαρτημένος αλκοολικός και έχει επτά τατουάζ στο σώμα του», ενώ δεν αντιμετωπίζει τον εαυτό του ως κλασικό πολιτικό, αλλά ως επιχειρηματία που έχει αναλάβει να υλοποιήσει ένα «νέο επιχειρηματικό πρότζεκτ».
ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/guardian-%CF%86%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BF-%CE%B3-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου