Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Άρθρο του Δημήτρη Παυλακούδη στο Newn.gr: «Οι 180 και ο έρωτας για την καρέκλα»



Εδώ  και περίπου  δύο μήνες  το θέμα  που παίζει  κάθε μέρα  καυτό στα κανάλια είναι το αν θα μπορέσει  η κυβέρνηση ή μάλλον  η συγκυβέρνηση να συγκεντρώσει  το μαγικό αριθμό  180 έτσι ώστε να εκλεγεί  νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας και να  αποφευχθούν οι εκλογές.
Παρακολουθούμε σε όλα τα τηλεπαράθυρα  βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να διατείνονται πως  οι εκλογές ισοδυναμούν με καταστροφή για τη χώρα.Την ίδια ώρα οι συνάδελφοί  τους του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών λεγομένων αντιμνημονιακών κομμάτων  διαρρηγνύουν  τα ιμάτιά τους ισχυριζόμενοι  πως ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί από νέα κυβέρνηση που θα νομιμοποιείται από τον ελληνικό λαό! Έτσι θα πέσει η κυβέρνηση νωρίτερα και ο κακός Σαμαράς και ο κακός Βενιζέλος θα φύγουν,η κακιά τρόικα  θα φύγει μια για πάντα και  το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση  τρομαγμένοι από το «παιδί του λαού» τον coolΑλέξη Τσίπρα  θα έρθουν στη χώρα μας και θα μοιράζουν χρήματα….Ίσως μάλιστα οι αγρότες  κατόπιν νέας πρότασης του γνωστού  μελισσοκόμου Κουράκη  να αρχίσουν να καλλιεργούν λεφτόδεντρα και η χώρα να σωθεί!

Ας  σοβαρευτούμε! Τα πράγματα είναι τραγικά καθώς  η όλη  ιστορία  επιβεβαιώνει  με το  χειρότερο τρόπο πως αυτό που ζούμε επιβεβαιώνει την ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ  ΠΟΛΚΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ  ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ!
Είναι  προφανές ότι πέρα από  τα πολλά που χωρίζουν  τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα  που εκφράζονται μέσω  του διπόλου Σαμαράς-Τσίπρας, υπάρχει κάτι βασικό που τους ενώνει και  επιδιώκουν  μέσω των χειρισμών στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τι είναι αυτό άραγε; Δε θέλει ερώτημα….Φυσικά το προφανές: «  Ο έρωτας για την καρέκλα»!
Οι μεν θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία με κάθε κόστος ξεχνώντας πως  τρία χρόνια τώρα καμία ουσιαστική τομή στη σάπια ελληνική κοινωνία δε συντελέσθηκε, καμία σοβαρή μεταρρύθμιση δεν προχώρησε  και  κανένα από τα ανοιχτά μέτωπα και τα προβλήματα-αγκάθια για το μέσο Έλληνα δε μπήκε έστω σε μια διαδικασία επίλυσης. Τα Ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, η ανεργία καλπάζει, το φορολογικό σύστημα ξεζουμίζει μόνο το χαμηλόμισθο και το μισθωτό ή το συνταξιούχο τη στιγμή που οι μεγαλοκαρχαρίες και οι μεγαλοφειλέτες  του Δημοσίου κυκλοφορούν ελεύθεροι, η μεσαία τάξη  οδηγείται στην πλήρη φτωχοποίηση κι εξαφάνιση  και  οι νέοι μας ξενιτεύονται αναζητώντας καλύτερη μοίρα ή μένουν στην Ελλάδα υποαπασχολούμενοι  απλά για ένα κομμάτι  ψωμί!
Για όλα αυτά ο κύριος Σαμαράς ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ αν και είχε τη δυνατότητα να το πράξει! Επέμεινε και επιμένει στη γνωστή τακτική ότι  παρέλαβε καμμένη γη και ότι  όλα του τα επιτάσσει η Τρόικα και η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φυσικά κάτι τέτοιο βολεύει και τους Υπουργούς του που κρύβουν κάτω από το χαλί όλα τα προβλήματα αναμασώντας την καραμέλα της κρίσης και της ανάπτυξης!
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας  βαδίζοντας στην εξουσία έχουν αλλάξει δεκαπέντε προγράμματα, τριανταπέντε μοντέλα ανάπτυξης  και  πέντε πιθανούς συνεργάτες στην αυριανη τους κυβέρνηση!
Έχουν επίσης αλλάξει δύο εθνικά νομίσματα και έχουν σκίσει αρκετά μνημόνια!
Όλα αυτά βέβαια σε εγχώριες συνεντεύξεις και  εμφανίσεις καθώς «έξω» συναντίομαστε με όλους και συζητάμε ΜΟΝΟ για το Ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και του μνημονίου!
Μα όταν μιλάς για επαναδιαπραγμάτευση δεν συνεπάγεται ότι αναγνωρίζεις αυτό το χρέος θα τολμήσω να ρωτήσω; Όταν μιλάς για νέο πλαίσιο στήριξης δε συνεπάγεται ότι είσαι εντός Ευρωζώνης;
Άρα,άλλα λόγια ν΄αγαπίομαστε!
Έχουν καταλάβει οι κύριοι ότι  πλησιάζει  η ώρα της «καρέκλας» και της «μαρμίτας» και προσπαθούν με  κάθε τρόπο να καταλάβουν την εξουσία και να νομιμοποιήσονυ τους εαυτούς τους όπως γίνεται πάντοτε!
Ξεχνούν βεβαίως πως είναι κόμμα της Αριστεράς και πως ο Αριστερός δεν ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ή τουλάχιστον δεν πρέπει να συμβιβάζεται με την έννοια της  με οποιοδήποτε κόστος κατάληψης της εξουσίας!
Δυστυχώς όλα αυτά βέβαια δείχνουν πως  ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο κόμμα που θα μπορούσε να παρουσιάσει κάτι όντως φρέσκο και καινούργιο  καθώς  δεν έχει ποτέ διαχειριστεί εξουσία, δε φέρει άμεση ευθύνη-σε αντίθεση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη χρεωκοπία της ελληνικής οικονομίας και έχει νέο πολιτικό αρχηγό ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΓΙΔΑ που πέφτουν διαχρονικά στη Μεταπολιτευτική Ελλάδα όλα τα κόμματα όταν πλησιάζουν στην ΕΞΟΥΣΙΑ!
ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ και της ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ!
Τον ίδιο δρόμο άλλωστε που χάραξαν οι ανακολουθίες του ΠΑΣΟΚ μετά το 1996 με το «έξω πάμε καλά»,ενώ μέσα διαλυόμασταν,τον ίδιο  που βάδισε ο Καραμανλής που θα επανίδρυε το κράτος και θα τα βαζε με τους «νταβατζήδες» αλλά τελικά προσλάμβανε αγροφύλακες  και διόριζε γαλάζια παιδιά παίζοντας Playstation .
Τον ίδιο δρόμο στον  οποίο περπατά και ο Σαμαράς, ο οποίος  κάποτε σήκωνε ελληνικές σημαίες στα ΖΑΠΠΕΙΑ αρνούμενος κάθε συνεργασία με το Γιώργο Παπανδρέου που παρακαλούσε για Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και σήμερα έχει εξελιχθεί στον καλύτερο υπηρέτη του  Κεφαλαίου καταστρατηγώντας κάθε έννοια  πολιτικής αξιοπρέπειας!
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ουδέποτε είχε ΔΥΣΤΥΧΩΣ ουσιαστικές και σοβαρές πολιτικές αρμοδιότητες και μόνο στους τύπους είναι  πρώτος πολίτης  της  χώρας! Οπότε ο καβγάς δε γίνεται για το ποιος θα  γίνει ΠΡΟΕΔΡΟΣ αλλά για το ποιος θα κάτσει στην καρέκλα του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!
Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές  κάθε χρόνο και όλοι ξέρουν πως είναι δείγμα  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ και ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ το να εκβιάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί εκλογές!
Πόσο μάλλον όταν ξέρουν πολύ καλά πως  πάλι θα οδηγηθούμε σε πολυκομματικές (ΕΥΤΥΧΩΣ) κυβερνήσεις, οι οποίες θα είναι τόσο νομιμοποιημένες από το λαό όσο και η τωρινή!
ΟΠΟΤΕ Η ΛΥΣΗ είναι  απλή:
-ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠ’ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,όπως είχε προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί παλαιότερα και ουσιαστικές αρμοδιότητες στον Πρόεδρο ή  κατάργηση της ρύθμισης για 180 βουλευτές.
-ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ και κατάργηση του ΜΠΟΝΟΥΣ-ΠΡΟΙΚΑ του πρώτου κόμματος
- ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
-ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ της πρότασης του Σταύρου  Θεοδωράκη και  δημιουργία ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ(Εννοείται πλην Χρυσής Αυγής) που θα ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ με την  τρόικα και την Ε.Ε. θέτοντας επί τάπητος πως ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ και ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ!

Όσο για τον Τσίπρα θα πρέπει να του πει κάποιος  πως νομοτελειακά την ΕΥΚΑΙΡΙΑ του θα την πάρει…. Δεν πρέπει να είναι όμως το ζητούμενο ενός ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ  το να κυβερνήσει….ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!
Και εκεί μοιάζει να σούταρε ΑΟΥΤ!
Δημήτρης Χ. Παυλακούδης
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΜΑ  Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου