Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΟΥΛΙΔΗ: " Μια άλλη γενιά μπροστά..."




Του Αντώνη Σαουλίδη*
Το ζητούμενο του προοδευτικού χώρου είναι η αλλαγή όλων των κακώς κειμένων, όλων όσων μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, ενδυναμώνοντας όμως παράλληλα όλες τις πολιτικές αυτές που ωφέλησαν αυτόν τον τόπο, που τον πήγαν ένα βήμα μπροστά. Χρέος της Νέας Γενιάς, ίσως της πιο εφοδιασμένης των τελευταίων δεκαετιών, είναι να τολμήσει και να διεκδικήσει το μέλλον της, να απαλλαχθεί αλλά και να αποβάλλει κάθε τι φαύλο, κάθε τι το οποίο λειτουργεί ακόμα και σήμερα ενάντια στο κοινωνικό συμφέρον.
Δεν είναι εύκολη αυτή η ρήξη. Απαιτεί αποφασιστικότητα, απαιτεί όραμα, απαιτεί ενθουσιασμό. Παραφράζοντας τον Κάλβο «Θέλει Όραμα και Τόλμη η Ελευθερία». Δεν ζητάμε να μας χαριστεί τίποτα, αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας, διεκδικούμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τη νέα γενιά, για τη γενιά μας.

Εργαζόμαστε σκληρά στον πολιτικό μας βίο με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουν πίσω οι φίλοι μας που αναγκάστηκαν να ψάξουν σε έναν άλλο τόπο την ελπίδα. Και μόνο όταν καταφέρουν να επιστρέψουν θα έχουμε πετύχει, τότε θα έχουμε κάνει το όραμά μας πράξη, το όραμα μιας κοινωνίας που οι πολίτες της είναι υπερήφανοι που ανήκουν σε αυτή, που νοιάζεται για όλα τα μέλη της, που είναι ανταποδοτική. Το όραμα αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τους όρους και τους συσχετισμούς του χθες. Μόνο αν αγωνιστούμε με ενωμένες τις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε και η ώρα για αυτόν τον αγώνα είναι τώρα που έχουμε μάθει από τα λάθη μας, που δεν έχουν χαθεί όλα, που έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και με εφόδιά το πάθος και την υπευθυνότητα χτίζουμε ξανά το μέλλον.
Στον αγώνα αυτό όμως δεν έχουμε την πολυτέλεια της λογικής "δεν περισσεύει κανείς". Περισσεύουν όσοι φέρουν ευθύνες για την διακυβέρνηση της χώρας, όσοι ήταν κομμάτι της βαριάς διαπλοκής, όσοι κάπου στην διαδρομή απώλεσαν την ιδεολογική τους βάση χάρη μικρών και μεγάλων συμφερόντων. Και αυτούς, αν δεν έχουν πλέον το στοιχειώδες φιλότιμο να αποσυρθούν αυτοβούλως, τους αφήνουμε πίσω, τους βγάζουμε από το παιχνίδι.
Και σε αυτή τη μάχη θέλουμε μαζί μας κάθε νέο και κάθε νέα. Ακόμα και αν έχει άσπρα μαλλιά. Το ζητούμενο είναι η νοοτροπία, μια νοοτροπία που σηματοδοτεί την αρχή μιας Νέας εποχής.
*O Αντώνης Σαουλίδης είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://www.thestival.gr/views/item/227300-mia-alli-genia-brosta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου