Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015: Ο Ζυλιέν από την Κόνιτσα και η Ελένη από την Πάτρα!



Μέσα στην απαισιοδοξία αυτής της χρονιάς, τούτες οι δύο ειδήσεις ξαναφέρνουν το χαμόγελο, ή ακόμη και το δάκρυ συγκίνησης. Δύο σχεδόν απίστευτες επιτυχίες δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων.
Ο εικοσάχρονος Ζυλιέν που πριν 3 χρόνια δεν ήξερε λέξη ελληνικά, που ταλαιπωρήθηκε ως παράνομος μετανάστης, μπήκε πρώτος στη σχολή που επιθυμούσε, στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια στις Πανελλήνιες, ως απόφοιτος του ΕΠΑΛ Κόνιτσας (εδώ). Η Ελένη Αντωνοπούλου, 51 ετών, με τρία παιδιά και δύο εγγόνια έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και μπήκε πρώτη στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πάτρας. Πρόσφατα πήρε το απολυτήριο Λυκείου, το οποίο άφησε όταν παντρεύτηκε νωρίς (εδώ).

Θαυμάζω ατέλειωτα τους ανθρώπους που κυνηγούν και πετυχαίνουν τα όνειρά τους. Ακόμη πιο πολύ, όταν τα όνειρα αυτά αφορούν την καλλιέργεια του πνεύματος. Δέκα φορές περισσότερο, όταν μοιάζει αδιανόητο να πιστέψει κανείς ότι η εκπλήρωση του ονείρου τους είναι εφικτή. Υποκλίνομαι, όταν ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, ξεπερνούν τον ήδη πολύ υψηλό πήχη, που οι ίδιοι έθεσαν.
Ας χαρίσουν η Ελένη και ο Ζυλιέν ένα ζευγάρι κυάλια για να βλέπουμε τις πλάτες τους, σε όσους ψάχνουμε δικαιολογίες για να μην τολμήσουμε το επόμενο δύσκολο βήμα στη ζωή μας, σε όσους φοβόμαστε να βάλουμε δύσκολους στόχους στον εαυτό μας και στην εργασία μας.
Ο Ζυλιέν και η Ελένη είναι τα πρότυπα που χρειάζεται η χώρα μας. Είμαι σίγουρος όμως ότι η προβολή τους θα είναι υποπολλαπλάσια σε σχέση με τα διάφορα «νούμερα» που απασχολούν τα ΜΜΕ. Ίσως επειδή δεν φέρνουν ακροαματικότητα και θεαματικότητα τα θετικά παραδείγματα.
Ειδικά ο Ζυλιέν, επιβεβαιώνει τη ρήση του Ισοκράτη ότι Έλληνες καλούνται όσοι συμμετέχουν στην ελληνική Παιδεία («και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας, ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας»). Ως κοινωνία ενεργών πολιτών, οφείλουμε να τον προστατεύσουμε από τους τραμπούκους που θα συναντήσει στο ΤΕΙ Πειραιά. Να τον προστατεύσουν από τα κατακάθια που θα τον πιέσουν, με πράξεις, οι συμφοιτητές του και οι καθηγητές του.
Συγχαρητήρια Ελένη και Ζυλιέν!


ΑΠΟ ΤΟ "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΡΓΑΤΗ"

ΠΗΓΗ   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=42682

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου