Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΝΟΥ στα ΧΑΛΚΙΔΕΙΑ 2015! Ένα φεστιβάλ που έγινε θεσμός για τη Δυτική Θεσσαλονίκη!



Ξεκινούν αύριο 5 Σεπτέμβρη τα «ΧΑΛΚΙΔΕΙΑ 2015» , το ιστορικότερο αναμφίβολα φεστιβάλ του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κι ένα από τα σπουδαιότερα Φεστιβάλ της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Τα ΧΑΛΚΙΔΕΙΑ που θα διεξαχθούν φέτος από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015  στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μέγας Αλέξανδρος στα όρια ακριβώς Αμπελοκήπων-Μενεμένης  είναι ένα φεστιβάλ σταθμός που διοργανώνεται εδώ και δεκαετίες  προς τιμήν  του σπουδαίου  Αμπελοκηπιώτη αγωνιστή Γιάννη Χαλκίδη.

Ο Γιάννης Χαλκίδης αποτέλεσε και αποτελεί διαχρονικά μια μορφή-σύμβολο όχι μόνο για τους Αμπελόκηπους  αλλά και για όλη την Ελλάδα. Αγωνιστής της δημοκρατίας, από τους ανθρώπους που τόλμησαν να αντισταθούν στη Δικτατορία και το Παρακράτος,επιχείρησε μαζί με άλλους νέους αγωνιστές να γκρεμίσει συθέμελα το φάντασμα της Χούντας των συνταγματαρχών και τελικά όπως γνωρίζουμε έδωσε τη ζωή του στο βωμό του αγώνα για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα.

Ο  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΦΑΝΟΥ  δίνει φέτος το παρών για πρώτη φορά στην ιστορία του στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ  που  μάλιστα τη χρονιά αυτή  έχει ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα.


ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ  σας ανακοινώνω  πως  την  ΚΥΡΙΑΚΗ  13  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 8 το βράδυ το Χορευτικό τμήμα  του Πολιτιστικού μας συλλόγου θα παρουσιάσει  στο κοινό της περιοχής  παραδοσιακούς  χορούς  από την περιοχή της Μικράς Ασίας. Χοροδιδάσκαλος: Kλ.Κατσαρης. ( ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)

Θα ήθελα  να ευχαριστήσω θερμά ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΦΑΝΟΥ τόσο προσωπικά όσο κι εκ μέρος του Δ.Σ. του συλλόγου μας  τον Αντιδήμαρχο  Πολιτισμού  Αμπελοκήπων-Μενεμένης κύριο  Παύλο Κεσόγλου  για  τη στήριξή του προς το σύλλογο μας.
Θα ήθελα επίσης να  ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΩ  όλους τους Φανιώτες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων αλλά και της Δυτικής Θεσσαλονίκης να έρθουν στην εκδήλωση και να στηρίξουν  το Σύλλογο μας αλλά και τα ΧΑΛΚΙΔΕΙΑ!

Τέλος εύχομαι  ολόψυχα κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις των Χαλκιδείων!
Με την ευχή  ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ που ΕΝΩΝΕΙ και ΕΜΠΝΕΕΙ να συνεχίσει να είναι ο καλός «αγωγός»  ελπίδας και δημιουργίας για μας και τα παιδιά μας!


Με τιμή,

Δημήτρης Χ. Παυλακούδης

Πρόεδρος   Δ.Σ. Πολιτιστικού  Συλλόγου Φανού Κιλκίς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου