Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΙΣΤΟΡΙΑ: Περίπατος στη σκοτεινή μνήμη της Θεσσαλονίκης!



Οι περιηγήσεις στο χρόνο και στο χώρο, προσεγγίζοντας τις σκοτεινές πλευρές της Θεσσαλονίκης μέσα από γεγονότα και σημεία που σημάδεψαν την ιστορία της, στον 20ο αι., είναι από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές της Thessaloniki Walking Tours.
Γι' αυτό το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ξανά-περπατάμε στην πόλη και ανιχνεύουμε τη νεότερη πολιτική και κοινωνική ιστορία της Θεσσαλονίκης με οδηγό τον Τάσο Παπαδόπουλο.
Περπατάμε στην σκοτεινή πλευρά και ανασύρουμε νωπές μνήμες. Μυστήριο, δολοφονίες, γωνιές και σημεία που κρύβουν τις δικές τους ιστορίες, απώλειες και τραύματα, γίνονται η βάση μιας πυκνής αφήγησης για μια διαδρομή στο κέντρο της πόλης.
Ένας δολοφονημένος βασιλιάς, Βούλγαροι αναρχικοί, η Φεντερασιόν, εξεγερμένοι καπνεργάτες, οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, ο Πολκ, ο Λαμπράκης, συμβάντα που άλλαξαν την ταυτότητα της πόλης γίνονται σταθμοί σε αυτή τη διαδρομή μνήμης με τις σκοτεινές πλευρές .

Ξεκινώντας από το άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους και καταλήγοντας στο Λιμάνι, μοιραζόμαστε, με οδηγό τον Τάσο Παπαδόπουλο, αυτά που άφησε πίσω του ο συγκλονιστικός 20ος αιώνας της Θεσσαλονίκης.
Σάββατο 14 Νοεμβρίου
Ώρα: 17.00
Διάρκεια: 3 περίπου ώρες
Σημείο συνάντησης: Πλατεία Αριστοτέλους (Άγαλμα Βενιζέλου)
Συμμετοχή: 10 ευρώ/ 8 ευρώ για φοιτητές και μαθητές
Κρατήσεις / πληροφορίες: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900
Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει θεματικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να συνδέσει το παρελθόν με το σύγχρονο πρόσωπό της πόλης. Η ομάδα δίνει έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες, στο μικρό, αυτό που γλίστρησε από τη μεγάλη Ιστορία, το οποίο όμως συνδέεται με τα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν τον σύνθετο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και της περιπέτειας της μέσα στον χρόνο. Οι καλά σχεδιασμένες διαδρομές δίνουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε την πόλη με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα τεκμηριωμένο.
Ελευθερία Γιαλτάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου