Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης μέλη του No Border Camp που έχουν παράνομα καταλάβει χώρους του Πανεπιστημίου!




Ζημιές στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης προκάλεσε το πρωί της Πέμπτης ομάδα περίπου 150 ατόμων που συμμετέχουν στο No Border Camp.

Στόχος της επίθεσης έγιναν τα γραφεία του “Europe Direct”, στην πλαϊνή είσοδο του δημαρχείου. Οι δράστες πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και αναποδογύρισαν τα έπιπλα γραφείου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, φεύγοντας από το δημαρχείο, η ομάδα ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία προς την Ειδομένη.

Συλλήψεις ή προσαγωγές δεν έγιναν.


Τους βανδαλισμούς καταδίκασε η διοίκηση του δήμου. «Ήταν ένα περιστατικό το οποίο προκαλεί, δεδομένης της προσβολής της δημοτικής περιουσίας, αλλά και του γεγονότος ότι τη στιγμή που έλαβε χώρα ήταν μέσα στα γραφεία και συναλλασσόμενοι πολίτες, αλλά και οι εργαζόμενοι», δήλωσε εκ μέρους του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, η αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα.

Σύμφωνα με την αποτίμηση που έγινε, καταστράφηκαν δύο τηλέφωνα, δύο υπολογιστές, έσπασε ένα παράθυρο, καταστράφηκαν φάκελοι εγγράφων, ενώ γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους. Με βάση την ενημέρωση που είχε η διοίκηση του δήμου, η επίθεση έγινε από 20 έως 30 αλλοδαπούς, που ήρθαν στο δημαρχείο ως μέρος μεγαλύτερης ομάδας, ενώ αποχώρησαν όταν κατάλαβαν πως έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία.

«Ζητήσαμε από την αστυνομία να έχουμε 24ωρη φύλαξη του χώρου του δημαρχείου, αλλά και άλλων χώρων, όπου υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει επίθεση, για όλο το χρονικό διάστημα που εικάζεται, με βάση τις ανακοινώσεις, ότι θα διαρκέσουν αυτές οι εκδηλώσεις, μέχρι και την προκαθορισμένη λήξη και αποχώρησή τους από τον χώρο του campus, να υπάρχει προστασία και φύλαξη του χώρου του δημαρχιακού μεγάρου» σημείωσε η κ. Γούλα.

Στο μεταξύ, να προχωρήσουν «σε όλες τις απαραίτητες και αυτοδικαίως επιβαλλόμενες ενέργειες για την προστασία του ΑΠΘ”, σε συνεργασία με τη διοίκηση του πανεπιστημίου και τις Αρχές, ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με αφορμή την αυθαίρετη, όπως τη χαρακτηρίζει, διοργάνωση της κατασκήνωσης “No Border Camp” στην πανεπιστημιούπολη.

Ο ΣΕΒΕ ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για τον περιορισμό των σημερινών επιπτώσεων (παρεμπόδιση λειτουργίας του πανεπιστημίου, υλικές φθορές, κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και περιουσία, αμαύρωση δημόσιας εικόνας του ΑΠΘ) και την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

«Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και της καλής εικόνας του ΑΠΘ είναι με κάθε τρόπο αναγκαία και επιβεβλημένη. Πρόσφατη μάλιστα έρευνα δείχνει ότι το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας είναι νέοι επιστήμονες και μηχανικοί που παράγουν για λογαριασμό των χωρών που τους φιλοξενούν περίπου 13 δισ. ευρώ το χρόνο. Ενέργειες όπως το "No border camp" απαξιώνουν την εικόνα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων μας στα μάτια των νεαρών επιστημόνων, επιτείνουν την τάση φυγής τους και καθιστούν την επιστροφή τους στη χώρα λιγότερο ελκυστική» υποστηρίζει ο ΣΕΒΕ σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τους υπουργούς Παιδείας Νίκο Φίλη και Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι «δεν πέρασε ούτε μια μέρα και οι διαβεβαιώσεις του κατ’ ευφημισμό αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κατέρρευσαν.

Μόλις χτες, απαντώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις αθλιότητες που συντελούνται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο κ. Τόσκας διαβεβαίωνε ότι πρόκειται για “απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις”.

Σήμερα, ομάδα των αυτοαποκαλούμενων “αλληλέγγυων”, που στρατοπέδευσαν στο Πανεπιστήμιο, επιτέθηκε στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση και, τρομοκρατώντας τούς εκεί εργαζόμενους, επιδόθηκε σε καταστροφές.

Αποδείχθηκε  έτσι ότι η “αλληλεγγύη” τους είναι συνώνυμη της ανομίας. Αποδείχθηκε,  άλλη μια φορά,  ότι η αξιοπιστία του αρμόδιου Υπουργού  είναι μηδενική. Από σήμερα τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός δεν έχουν κανένα άλλοθι. Η ανικανότητά τους να προστατεύσουν τη νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών είναι αυταπόδεικτη» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

«Παρακολουθούμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος βανδαλισμού για τον οποίο είχαμε προειδοποιήσει εμείς και όλοι οι φορείς την κυβέρνηση, που έδειξε μνημειώδη απραξία. Φαίνεται νομίζει ότι λεφτά υπάρχουν για να κάνουν κάποιοι το κέφι τους και οι φορολογούμενοι να πληρώνουν για τις ζημιές» σχολίασε ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι.
ΠΗΓΗ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500091513

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου