Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο Κιλκίς στις 18 Σεπτέμβρη! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΦΑΝΟΥ θα δώσει το "παρών"



Φίλες  και φίλοι,
Σας ενημερώνουμε  πως  με  απόφαση   της   Περιφέρειας  Κεντρικής  Μακεδονίας  και  της  Περιφέρειας  Κιλκίς  την  Κυριακή   18  Σεπτεμβρίου, όπως  συμβαίνει  κάθε  χρόνο, θα  πραγματοποιηθούν  εκδηλώσεις για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της  Γενοκτονίας  των Ελλήνων  της  Μικράς Ασίας.   
Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης έχει ως εξής:
ŸΚυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016
ŸΏρα 10:30 π.μ.
Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, θυμάτων του Τουρκικού Κράτους, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ.
Την ομιλία θα εκφωνήσει ειδικός ομιλητής.
ŸΏρα 11:00 π.μ.
Τρισάγιο στο μνημείο Ηρώων  και Πεσόντων  στο  νέο  Δημοτικό πάρκο του Κιλκίς
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ο  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΦΑΝΟΥ  θα  δώσει ασφαλώς  το «παρών» στη συγκεκριμένη  εκδήλωση  τιμώντας  τη  μνήμη  των προγόνων  μας  που  έπεσαν θύματα  της Μικρασιατικής καταστροφής  και  έχασαν  τις ζωές  τους  στην προσπάθειά τους  να  ξεφύγουν από τα τουρκικά στρατεύματα, αλλά και όσων επέζησαν  από τη γενοκτονία  και κατόρθωσαν  να έρθουν στη νέα πατρίδα   και  να σταθούν  στα πόδια  τους ξεπερνώντας  προβλήματα  και δυσκολίες. Άλλωστε όπως γνωρίζουμε  το 95% των κατοίκων του χωριού μας είναι απόγονοι  των  Μικρασιατών προσφύγων με  καταγωγή  από τη  Μεσόπολη Προύσσης (περιοχή Βιθυνίας) και  το Ικόνιο.

Με  τιμή,
Ο  Πρόεδρος  και  το Δ.Σ. του  Πολιτιστικού Συλλόγου  Φανού  Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου