Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Κατάληψη από γονείς στο Δημοτικό Σχολείο Ασκού Θεσσαλονίκης! Πάνω από δύο μήνες με ελλείψεις δασκάλων σε δύο τάξεις!

Υπό κατάληψη τελεί από τη Δευτέρα το Δημοτικό Σχολείο Ασκού Θεσσαλονίκης. Την απόφαση έλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με αίτημα την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων δασκάλων σε δύο τάξεις. Όπως αναφέρει στην απόφασή του, «ενώ έχουν παρέλθει ήδη δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί με ελλείψεις στον κύριο κορμό δύο τάξεων».

«Έχουμε κενά δύο δασκάλων και συγκεκριμένα στη Γ΄ και τη Στ' τάξεις δημοτικού, τη στιγμή που έχουμε καλυφθεί πλήρως από ειδικότητες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Σχολείου, Νίκος Αγιασώτης.


«Πέρυσι λειτουργήσαμε κανονικά. Φέτος, ενώ στην αρχή ήλθαν έξι δάσκαλοι, δύο έφυγαν με αποσπάσεις και δεν αναπληρώθηκαν οι θέσεις, ενώ δεν υπάρχει εκπαιδευτικός και για το ολοήμερο. Η ένωση τάξεων δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους μαθητές» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κυριακή Κοτανίδου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Το σχολείο είναι χαρακτηρισμένο ως εξαθέσιο. Φέτος φοιτούν σε αυτό 83 μαθητές, εκ των οποίων 15 στην Ε' και 12 στη Στ' τάξη.

Την αναπλήρωση των θέσεων των δασκάλων επιδιώκει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. «Πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή μπορεί να έχουμε δώσει λύση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, αποδίδοντας την καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών στη γεωγραφική θέση του σχολείου, το οποίο δεν είναι στις πρώτες επιλογές των εκπαιδευτικών.

ΠΗΓΗ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου