Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Κυβέρνηση φιλοναζιστών, Από την πένα του Θανάση Χειμωνά



Του Θανάση Χειμωνά

Για μένα είναι πλέον επίσημο. Η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει οριστικά τις υποχρεώσεις της ως τρίτος εταίρος της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Η τελετή για την ένταξη της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου στην εξουσία έλαβε χώρα στο ακριτικό Καστελόριζο σε αυτήν την προκλητική, ανεκδιήγητη, χουντικής έμπνευσης φιέστα που διοργάνωσε ο υπουργός Άμυνας και την οποία –φυσικά- μποϊκοτάρισαν όλα τα δημοκρατικά κόμματα της ελληνικής Βουλής.


Αντίθετα, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χ.Α. (και όχι όποιοι κι όποιοι αλλά και οι κ.κ. Παππάς και Κασιδιάρης) αφού απέτισαν φόρο τιμής στην κυρά της Ρω (της οποία τα κόκαλα σίγουρα θα τρίζουν στη διαπασών) έδειξαν εν συνεχεία τα δόντια τους (και όχι μόνο) στον Ερντογάν και τους «μεμέτηδες» που απειλούν την Μπατρίδα μας. Γιατί τη Μπατρίδα την υπερασπίζονται μόνο αγνοί μπατριώτες σαν τα μέλη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ+Χ.Α. Μόνο αυτοί θα υψώσουν τα στήθια τους απέναντι στον Τούρκο και τους διεθνείς σιωνισμούς και νεοφιλελευθερισμούς. Όχι σαν τους φλώρους φιλελέδες που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ανάβουν ρεσώ όταν τους καίνε τους σινεμάδες ενώ κλαψουρίζουν ακόμα για τρεις απεργοσπάστες που κάηκαν ζωντανοί επειδή δεν λειτουργούσε η πυρασφάλεια.
Το έχω ξαναγράψει. Και σε αυτό το site. Οι σχέσεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή έχουν απογειωθεί τα τελευταία χρόνια.  Άλλωστε τους ενώνει το μίσος τους για κάθε τι ευρωπαϊκό, κάθε τι προοδευτικό. Όχι, δε συμμερίζομαι την θεωρία των Δύο Άκρων. Άλλωστε έχω γράψει εδώ και χρόνια πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδεολογία- ασχέτως αν επιμένει να ανακυκλώνει ψευτοαριστερά τσιτάτα. Είναι απλώς το κόμμα που εκφράζει τη λαμογιά, την αμορφωσιά και την τζάμπα μαγκιά του κάθε κακώς εννοούμενου νεοέλληνα.
Κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ θα στραφεί οριστικά εναντίον της Ευρώπης. Σκόπευε να το κάνει μετά το δημοψήφισμα του ’15 αλλά (ευτυχώς) ο Τσίπρας κιότεψε. Εκεί λοιπόν θα χρειαστεί συμμάχους. Που θα τους βρει; Το ΚΚΕ έχει κόψει κάθε γέφυρα μαζί του, ο αντιεξουσιαστικός χώρος και οι αριστεριστές δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Τι απομένει λοιπόν; Μα το πιο αντιευρωπαϊκό κόμμα των βαλκάνιων: Η Χρυσή Αυγή. Οι συριζαίοι οπαδοί θα το αποδεχθούν με ενθουσιασμό. Άλλωστε μισούν την Ε.Ε. πιο πολύ οτιδήποτε στον κόσμο. Γι αυτό άλλωστε γουστάρουν (φανερά) τον δικτάτορα Πούτιν και (κρυφά) τους τζιχαντιστές. Τι κακό έχουν (θα σου πουν οι συριζαίοι)  οι χρυασυγίτες; Δυο ανθρώπους έχουν σκοτώσει επίσημα- άντε και καμιά δεκαριά ακόμα σε ανεξιχνίαστες δολοφονίες. Βάλε και καμιά εκατοστή μεταναστών και αντιφρονούντων στα νοσοκομεία. Ψιλά γράμματα. Εδώ τα μνημόνια (σ.σ. μέχρι το 2015, μετά σταμάτησαν) έχουν οδηγήσει στην αυτοκτονία 20000 συμπατριώτες μας! Επίσης (θα σου πουν οι συριζαίοι) οι χρυσαυγίτες είναι τουλάχιστον έντιμοι. Ακούσατε ποτέ να έχουν νταραβέρια με τη Siemens; Είδατε κάνα δικό τους όνομα στη λίστα Μπόργιανς;
Μη γελάτε. Σύντομα θα τα διαβάσετε όλα αυτά. Και σας διαβεβαιώνω, δεν είναι καθόλου αστείο. Ήδη στο χθεσινό της φύλλο η Αυγή (όχι η Χρυσή, η άλλη) έγραψε μέσα στην τρελή χαρά πως το πανηγύρι του Καστελόριζου τρομοκράτησε σε τέτοιο βαθμό  τον Ερντογάν που «δεν έκανε ούτε κιχ». Η διαπίστωση αυτή συνοδευόταν με αντίστοιχη φωτό όπου διέκρινες πρώτο τραπέζι πίστα τον Ηλία Κασιδιάρη. Του Κασιδιάρη. Στην πάλαι ποτέ εφημερίδα του ΚΚΕ Εσωτερικού…
 Η αρχή για όλα αυτά έγινε επίσημα χθες. Στο Καστελόριζο. Σας έχω έτοιμο και το τσιτάτο τους: «Από το Καστελόριζο ξεκίνησαν τα μνημόνια, στο Καστελόριζο τελείωσαν».
Πλέον έχουμε και επίσημα να κάνουμε με μια κυβέρνηση φιλοναζιστών. Και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως τέτοια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου