Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΕΧΕΙΑ για το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο ΑΣΤΡΟΝ στη Μενεμένη! ΘΕΜΑ:«XROMA ΙΙ, παρεμβάσεις ενδυνάμωσης γυναικών Ρομά, organised by AID»



ΣΥΝΕΧΕΙΑ  για  το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης   με την πρώτη  διάλεξη-εισήγηση  για   το  2017 τη  Δευτέρα  το απόγευμα  στις  6 το απόγευμα  στο ΑΣΤΡΟΝ  στη Μενεμένη!
Φίλες  και Φίλοι, σας γνωστοποιούμε  πως   η  επόμενη εισήγηση του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης  για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 θα πραγματοποιηθεί την προσεχή ΔΕΥΤΕΡΑ  16 Ιανουαρίου 2017 από τις 18.00-21.00 στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΡΟΝ στη Μενεμένη (Χρ.Σμύρνης 16)
ΘΕΜΑ:«XROMA ΙΙ, παρεμβάσεις ενδυνάμωσης γυναικών Ρομά, organised by AID» 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ: κ.Παπακωνσταντίνου Θεοφανώ, εκπαιδευτικός, κ. Ράπτη Ουρανία, ψυχολόγος & η ομάδα του XROMA II

Πρόκειται  για μια ξεχωριστή  και ιδιαίτερα σημαντική εισήγηση που γίνεται σε συνεργασία με δυο εξαιρετικές επιστήμονες  και φυσικά μαζί με όλη την ομάδα του XROMA II.  Όπως άλλωστε διαβάζουμε και στη σχετική πρόσκληση της ομάδας του XROMA II «Σας περιμένουμε να γνωριστούμε, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας από το πρόγραμμα και για να κουβεντιάσουμε για τα σύγχρονα προβλήματα, τις ανάγκες αλλά και την ταυτότητα των νέων Ρομά, να έρθουμε σε εμπειρική επαφή με εργαλεία της βιωματικής εκπαίδευσης, να ανταλλαξουμε σκέψεις και ιδέες για νεες δράσεις στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα κόντρα στο φαινόμενο του αντιτσιγγανισμού.»
Θεωρώ πολύ σημαντική την παρουσιά των συνδημοτών και των κατοίκων της περιοχής μας καθώς η ευρύτερη περιοχή της Μενεμένης και του Δενδροποτάμου είναι περιοχές με μεγάλο ποσοστό Ρομά. Πρόκειται επίσης για περιοχές που έχουν πολλές προοπτικές ανάπτυξης αν κι εφόσον αξιοποιηθούν οι γνώσεις,οι εμπειρίες και η ζωντάνια αυτής της ξεχωριστής και ιδιαίτερης σε πολιτισμό και παράδοση κοινωνικής ομάδας. Αν θέλουμε  να έχουμε μέλλον και να δούμε  την περιοχή μας ζωντανή και δημιουργική πρέπει  να «σπάσουμε» τα δεσμά των προκαταλήψεων και των  αναχρονιστικών αντιλήψεων και να χτίσουμε γέφυρες μέσα από κοινές δράσεις.
«Ελάτε να γνωριστούμε, να συμμετάσχουμε παρέα σε βιωματικές ασκήσεις και να κουβεντιάσουμε για την σύγχρονη ελληνίδα  Ρομνή και τις προκλήσεις της καθημερινότητας της.»
ΛΑΤΣΟ ΤΕ ΑΒΕΣ!
Υπενθυμίζεται πως η  είσοδος στην εισήγηση, όπως και σε όλες τις προηγούμενες  είναι ανοιχτή προς όλους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση .
Συνδιοργανωτής του Λαϊκού Πανεπιστημίου, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης τον οποίο ευχαριστούμε γι΄ακόμη μια φορά για τη στήριξή του.

Δημήτρης Χ. Παυλακούδης
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΜΑ  Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας  ΑΠΘ

Περισσότερα:  http://aid.com.gr/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου