Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία του νομού!



Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, όλα τα σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Για τρίτη συνεχή ημέρα τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν με αποφάσεις που έλαβαν οι Δήμοι.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο, Τετάρτη, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Κλειστοί θα παραμείνουν για λόγους ασφαλείας, και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπως επίσης οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας.
Δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο 14ο Γυμνάσιο Λύκειο, καθώς και τα μαθήματα ρωσικής ορολογίας στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης.


Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει αύριο η πρωινή βάρδια, από τις 08.00 έως τις 17.00.
Επίσης, επεκτείνονται τα έκτακτα μέτρα με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων, και κυρίως των αστέγων, με λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων (4ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Γρ. Λαμπράκη 42 και 5ο Παράρτημα ΚΑΠΗ Αλεξανδρείας 27, όπως επίσης το Υπνωτήριο Αστέγων και το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων.

Στον Δήμο Παύλου Μελά κλειστά θα είναι εκτός από τα σχολεία, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν -λόγω προβλημάτων με τη θέρμανση ή την παροχή νερού- ο βρεφονηπιακός σταθμός «Παραμυθόκοσμος» στην Ευκαρπία και οι παιδικοί σταθμοί «Λιλιπούτειοι» και «Ηλιαχτίδα» στην Πολίχνη.

Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν στο Δήμο Χαλκηδόνος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων, παρακαλούνται να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους ώστε να ελέγχουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων.

Ο Δήμος Θερμαϊκού λαμβάνοντας υπόψη τη χιονόπτωση και τον συνεχιζόμενο παγετό αποφάσισε να μην λειτουργήσουν και την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων.
Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία επίσης στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολικά συγκροτήματα και στο Δήμο Θέρμης, όπως επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας – Χορτιάτη, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Δέλτα.

Κλειστά σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Έδεσσα, στη Βέροια και την Κατερίνη δεν θα χτυπήσει ούτε αύριο, Τετάρτη, το σχολικό κουδούνι για τους μαθητές λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η χιονόπτωση.
Στο Δήμο Κιλκίς τα σχολεία μπορεί να παραμείνουν κλειστά, όμως θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.
Στη Χαλκιδική, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στο σύνολο των κοινοτήτων.

ΠΗΓΗ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:  http://makthes.gr/%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ac-%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου