Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Λευτέρης Πετρούνιας: Στη χώρα της ασυνέπειας παραμένουμε συνεπείς



Ο τρις φορές χρυσός άρχοντας των κρίκων έστειλε το δικό του μήνυμα μετά την κατάκτηση του νέου μεταλλίου στο Κλουζ.
Στη χώρα της ασυνέπειας εμείς παραμένουμε συνεπείς δήλωσε μετά την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Λευτέρης Πετρούνιας.

«Καταφέραμε να φτάσουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή του βάθρου! Αυτός ήταν ο στόχος μου.
Η βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους μου ήταν αρκετά μεγάλη και θεωρώ ότι είναι θέμα εκτέλεσης. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στην εκτέλεση. 

Παρόλα αυτά, ήταν ένας δύσκολος αγώνας.
Ένας τελικός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι πάντοτε πολύ δύσκολος. Έκανα ένα μικρό βήμα στην έξοδο, όμως το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι αθλητές και έτσι ισοσκελίστηκε αυτή η ατέλεια», δήλωσε αρχικά ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων», που αυτή τη φορά κατάφερε να κερδίσει τον ευρωπαϊκό τίτλο ακόμα πιο επιβλητικά από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια καθώς πρόπερσι είχε 0,300 β. διαφορά από τον 2ο, πέρσι η απόστασή του ήταν 0,233 β., ενώ φέτος εκτοξεύθηκε στους 0,367 β.! 

Παράλληλα, ο χρυσός ολυμπιονίκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διπλή επιτυχία της Ελλάδας, μέσα από την παρουσία και την 6η θέση του Κωνσταντινίδη στον ίδιο τελικό.
Τόνισε ότι «Είχαμε διπλή εκπροσώπηση στην οκτάδα του ίδιου οργάνου, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μέσα από αυτή την πρωτοφανή επιτυχία, θεωρώ ότι στέλνουμε πολύ θετικά μηνύματα. Σε εποχές που δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, εμείς παλεύουμε μόνοι μας».
Συμπλήρωσε πάντως ότι πιστεύει πως, έστω και τώρα, το μήνυμα θα φτάσει εκεί που πρέπει: «Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να μην φτάσει το μήνυμά μας. Όπως είπε και ο προπονητής μου κ. Ράφτης, εμείς αποδεικνύουμε ότι στη χώρα της ασυνέπειας παραμένουμε συνεπείς.
Από εκεί και πέρα, όταν υπάρχει αύξηση των Ελλήνων αθλητών που πρωταγωνιστούν και των επιτυχιών, πόσο μάλλον στους κρίκους, αυτό σημαίνει ότι η προσπάθειά μας αξίζει να την στηρίξουν.
Μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά και να αναδείξουμε και άλλους πολλούς ακόμη αθλητές που θα διακρίνονται διεθνώς».
Τέλος, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο, τον οποίο οι διοργανωτές υποδέχθηκαν με τον «Ζορμπά» και με ρυθμικά χειροκροτήματα -όπως και τον Κωνσταντινίδη- επεσήμανε ότι «Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας, η Ρουμανία είναι μια χώρα που ζει για τη γυμναστική και έκανε μία υπέροχη διοργάνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου